Meggyes-joghurtos muffin

A meggy és a joghurt nagyon jó páros, ez a sütemény gyorsan elkészül. Reggelire, uzsonnára és desszertnek is kiváló. Ha lejár a meggyszezon, helyettesíthetjük más gyümölccsel vagy olajos magvakkal is. Sok muffintól eltérően nem száraz.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 08. Paulik András

A meggy és a joghurt nagyon jó páros, ez a sütemény gyorsan elkészül. Reggelire, uzsonnára és desszertnek is kiváló. Ha lejár a meggyszezon, helyettesíthetjük más gyümölccsel vagy olajos magvakkal is. Sok muffintól eltérően nem száraz.


Hozzávalók 24 db-hoz:

1 pohár – 175g – natúr joghurt (a joghurtos pohár lesz a mérőeszköz)

1,5 pohár nádcukor

fél dl olaj

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás

25 dkg meggy

1 csipet só

1 teáskanál őrölt fahéj

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, félbe vágjuk. A cukrokat a tojássárgájával, az olajjal és a joghurttal simára keverjük, egy pici sót is teszünk hozzá. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat. A fahéjas lisztet összekeverjük a nedves masszával. Tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is a tésztába forgatjuk. Ha van szilikonos muffin formánk, akkor nem kell muffinpapír, ha nincs, használjunk. A muffin formákat félig töltjük. Meggyel kidíszítjük. Számoljuk meg előre hány szem meggyünk van és osszuk el arányosan. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütjük 25-30 percig.