Meggyes-joghurtos muffin
A meggy és a joghurt nagyon jó páros, ez a sütemény gyorsan elkészül. Reggelire, uzsonnára és desszertnek is kiváló. Ha lejár a meggyszezon, helyettesíthetjük más gyümölccsel vagy olajos magvakkal is. Sok muffintól eltérően nem száraz.
A meggy és a joghurt nagyon jó páros, ez a sütemény gyorsan elkészül. Reggelire, uzsonnára és desszertnek is kiváló. Ha lejár a meggyszezon, helyettesíthetjük más gyümölccsel vagy olajos magvakkal is. Sok muffintól eltérően nem száraz.
Hozzávalók 24 db-hoz:
1 pohár – 175g – natúr joghurt (a joghurtos pohár lesz a mérőeszköz)
1,5 pohár nádcukor
fél dl olaj
fél csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
3 tojás
25 dkg meggy
1 csipet só
1 teáskanál őrölt fahéj
A meggyet megmossuk, kimagozzuk, félbe vágjuk. A cukrokat a tojássárgájával, az olajjal és a joghurttal simára keverjük, egy pici sót is teszünk hozzá. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat. A fahéjas lisztet összekeverjük a nedves masszával. Tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is a tésztába forgatjuk. Ha van szilikonos muffin formánk, akkor nem kell muffinpapír, ha nincs, használjunk. A muffin formákat félig töltjük. Meggyel kidíszítjük. Számoljuk meg előre hány szem meggyünk van és osszuk el arányosan. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütjük 25-30 percig.