Mind a tíz ujjunkat megnyaljuk! A 6 legújabb gasztrokönyv karácsonyra

Szerintem a családom és a barátaim tudják, hogy engem a legjobban meglepni szakácskönyvvel vagy receptmagazinnal lehet. Idén karácsonykor bőven lesz miből válogatniuk, ugyanis olyan szuper gasztrokiadványokkal vannak tele a könyvesboltok polcai, hogy mind a tíz ujjunkat megnyalhatnánk utánuk! Meg is mutatom a felhozatalt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
karácsony
2016. november 25. Femcafé

Gianni Annoni: “Olaszul l’enni jó”

Ennek a könyvnek már a címe is annyira tetszik, hogy egyszerűen muszáj ott lennie a polcomon. Gianni Annoni, aki annak idején TV-sztárként vált ismertté Magyarországon, mára a hazai gasztroélet egyik legfontosabb szereplője lett. Legutóbbi könyvét épp 12 éve adta ki, az azóta eltelt időben pedig rengeteg dolog történt vele. Az “Olaszul l’enni jó” nemcsak recepteket tartalmaz – szerencsére azt is -, hanem arról is szól, nem mindig egyszerű összehozni és működtetni egy olyan menő gasztrovállalkozást, mint étterme, a Pomo D’oro. A könyvet egyébként nemcsak Pintér Árpád gyönyörű fotói színesítik, hanem Gianni menyasszonya, a szintén fotós Debreczeni Zita képei is.rudolf-cupcakes-30861_l

Bernáth József: Legyél te is a konyhád mestere

Bernáth József első könyvét imádtam: ritkán találni ennyire jól felépített, átgondolt, a kezdők számára is érthető, de a gyakorlottabbaknak is élvezhető a szakácskönyvet. Második kiadványa, a Szörnyen jó szakácskönyv übercuki illusztrációival azonnal rabul ejtette a szívemet, pláne, hogy a bemutatón a séftől kaptam egy dedikált példányt is a műből. Épp ezért már alig vártam, hogy megjelenjen harmadik kötete, amelyben hónapról hónapra mutat be az olvasóknak szezonális alapanyagokat (minden hónapban hármat), és ezek alapján 3 izgalmas ételt. Lehet, hogy a karácsonyi vacsorában is segít majd!

Liptai Claudia: Édeskettes

Desszert nélkül lehet élni, de vajon érdemes? És mi a helyzet a szerelemmel? Na és a barátokkal? Liptai Claudia, a népszerű színésznő-műsorvezető, aki párja, Pataki Ádám cukrászmester oldalán megtalálta a boldogságot, egy igazán különleges könyvet álmodott meg. Úgy fűzi egymásra barátaival közös élményeit, beszélgetéseit, hogy azokból mindig kisüljön valami ínycsiklandó finomság. Természetesen mi, olvasók sem maradunk útmutatás nélkül: Pataki Ádám 40 szuper receptje alapján elkészíthetjük az interjúalanyok kedvenc süteményeit.

A cikk itt folytatódik!