Mogyorós franciasaláta

A francia saláta örök klasszikus. Változatos alapanyagokkal mindig újíthatunk rajta. Ezt a gyors és egyszerű változatot a gyerekek önállóan is el tudják készíteni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 09. Paulik András

A franciasaláta örök klasszikus. Változatos alapanyagokkal mindig újíthatunk rajta. Ezt a gyors és egyszerű változatot a gyerekek önállóan is el tudják készíteni.


Hozzávalók:

75 dkg konzerv vagy mirelit zöldségkeverék

(kukorica, borsó, répa, paprika)

1 marék vietnámi mogyoró vagy sótlan földimogyoró

1 db nagy alma

3 evőkanál majonéz

2 teáskanál dijoni mustár

1 mokkáskanál só

3-4 tekerés bors

pár csepp lime vagy citromlé

A konzervet lecsöpögtetjük, leöblítjük. A vietnámi mogyorót a mikróban 1-2 perc alatt megpirítjuk, majd megpucoljuk. Az almát megmossuk, eltávolítjuk a magházát és apróra vágjuk. Az almakockákra citromlevet csepegtetünk. A mustárt simára keverjük a majonézzel, sóval, borssal. A zöldségeket, az almával, a mogyoróval és az öntettel összekeverjük.