Narancsos tiramisu

A tiramisu nagyon kedvelt desszert. Egy egyszerűbb változatot mutatunk be nektek, amelyet a gyerekekkel is el tudtok készíteni. A folyamatot és a végeredményt egyaránt élvezni fogják. A kávét érdemes gyenge kávéból készíteni, hogy mindenki fogyaszthassa. A kávé az íze miatt kell, esetleg nagyobb arányban tehetünk bele narancslevet és kevesebb arányban kávét.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 21. Paulik András

A tiramisu nagyon kedvelt desszert. Egy egyszerűbb változatot mutatunk be nektek, amelyet a gyerekekkel is el tudtok készíteni. A folyamatot és a végeredményt egyaránt élvezni fogják. A kávét érdemes gyenge kávéból készíteni, hogy mindenki fogyaszthassa. A kávé az íze miatt kell, esetleg nagyobb arányban tehetünk bele narancslevet és kevesebb arányban kávét.


Hozzávalók:

24 db babapiskóta
3 dl kávé
1-2 dl 100%-os narancslé
1 db narancs
50 dkg mascarpone
fél szál vanília kikapargatott magjai
1+2,5 evőkanál méz
5-6 dkg 60%-os kakaótartalmú étcsokoládé

Elkészítés:

Két db 17x12x5 cm-es dobozt, vagy hasonló méretű kerámiatálat – a gyerekek segítségével –  babapiskótával kibélelünk. Egy sorba 12 db fér, duplán rétegezzük. 1,5-1,5 dl, egy evőkanál mézzel ízesített kávét mérjünk ki, és a gyerekek öntsék egy-egy doboz piskótára. A piskótákat pici narancslével is locsolják meg. A mascarponét ízesítsük a vaníliával és 2,5 evőkanál mézzel, kicsi narancslével. Kézi habverővel verjük el. Kérjük meg a gyerekeket, hogy a krémet egyenletesen oszlassák el a dobozokon.

A narancsot megmossuk, megtöröljük, lereszeljük a héját és a krémek tetejére szórjuk, itt is segíthetnek a kiskukták. Zöldséghámozóval csokoládéforgácsokat “faragunk”, és meghintjük vele a tiramisuk tetejét.

Lezárjuk a dobozokat, 2-3 órára a hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.