Olasz zöldkrémleves parmezánchipsszel
A zöldségleves különösen jólesik a megfázós időszakban. Krémlevesként még igazán különleges lehet, és a gyerekek sem tudják kipiszkálni belőle a répát.
A zöldségleves különösen jólesik a megfázós időszakban. Krémlevesként még igazán különleges lehet, és a gyerekek sem tudják kipiszkálni belőle a répát.
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
20 dkg cukkini
30 dkg brokkoli
5 dl sűrített paradicsom.
4 dl tejföl
1 liter zöldségalaplé
2 gerezd fokhagyma
3 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
só, bors
Tálaláshoz:
5 dkg parmezán
A hagymát, a répát és a cukkinit megpucoljuk, felszeleteljük. Az olívaolajat összekeverjük a bazsalikommal és az oregánóval, meglocsoljuk a zöldségeket, és előremelegített sütőben 200 fokon megsütjük. (A cukkini sül meg a leggyorsabban, így érdemes figyelni, mert azt valószínűleg előbb ki kell venni.) Minél vékonyabbra szeljük, annál hamarabb készül el. A megsült zöldségeket egy fazékba tesszük, felöntjük alaplével, hozzáadjuk a tejfölt és a paradicsomot. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval. Ha felforrt, botmixerrel krémesre turmixoljuk.
A sajtból 2 cm-es darabokat vágunk, és előremelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.
A levest parmezáncsipsszel tálaljuk.