Olasz zöldkrémleves parmezánchipsszel

A zöldségleves különösen jólesik a megfázós időszakban. Krémlevesként még igazán különleges lehet, és a gyerekek sem tudják kipiszkálni belőle a répát.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. Paulik András

A zöldségleves különösen jólesik a megfázós időszakban. Krémlevesként még igazán különleges lehet, és a gyerekek sem tudják kipiszkálni belőle a répát.


Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 szál sárgarépa

20 dkg cukkini

30 dkg brokkoli

5 dl sűrített paradicsom.

4 dl tejföl

1 liter zöldségalaplé

2 gerezd fokhagyma

3 teáskanál oregánó

1 teáskanál bazsalikom

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

só, bors

 

Tálaláshoz:

5 dkg parmezán

A hagymát, a répát és a cukkinit megpucoljuk, felszeleteljük. Az olívaolajat összekeverjük a bazsalikommal és az oregánóval, meglocsoljuk a zöldségeket, és előremelegített sütőben 200 fokon megsütjük. (A cukkini sül meg a leggyorsabban, így érdemes figyelni, mert azt valószínűleg előbb ki kell venni.) Minél vékonyabbra szeljük, annál hamarabb készül el. A megsült zöldségeket egy fazékba tesszük, felöntjük alaplével, hozzáadjuk a tejfölt és a paradicsomot. Ízesítjük zúzott fokhagymával, sóval, borssal, szerecsendióval. Ha felforrt, botmixerrel krémesre turmixoljuk.

A sajtból 2 cm-es darabokat vágunk, és előremelegített sütőben pár perc alatt megsütjük.

A levest parmezáncsipsszel tálaljuk.