Omlett görögösen

Ez az omlett a mediterrán alapanyagoktól lesz különleges. Az olajbogyó sokoldalú, jótékony élelmiszer, a friss bazsalikom C-vitaminban gazdag, a feta sajtnak pedig magas a kalcium és a B12 vitamin tartalma.  Kitűnő fogás lehet kiadós reggeliként, vagy gyors nyári ebédként.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 08. Paulik András

Ez az omlett a mediterrán alapanyagoktól lesz különleges. Az olajbogyó sokoldalú, jótékony élelmiszer, a friss bazsalikom C-vitaminban gazdag, a feta sajtnak pedig magas a kalcium és a B12 vitamin tartalma.  Kitűnő fogás lehet kiadós reggeliként, vagy gyors nyári ebédként.


Hozzávalók:

8 db tojás

20 dkg feta sajt

4 db közepes levél bazsalikom

8 dkg magozott olívabogyó

só, frissen őrölt bors

olívaolaj

Az olívabogyót csöpögtessük le, öblítsük le folyóvízzel és vágjuk karikára. A bazsalikomleveleket mossuk meg, töröljük szárazra és aprítsuk fel. A tojást sóval, borssal verjük fel, keverjük el benne a bazsalikomot. A feta sajtot vágjuk kockára. Vastag falú serpenyőt olajozzunk ki, öntsük rá a tojást és egyenletesen szórjuk meg olívabogyóval, fetasajttal. Takarékon süssük, nehogy megégjen. Ha az egyik fele már megsült, óvatosan fordítsuk meg és süssük át a másik felét is. Szeleteljük négyfelé és tálaljuk friss kenyérrel.