Paleolit diéta – mi benne a fekete leves?

Mi is az a paleolit? A lényege abban rejlik, hogy olyan ételeket lehet csak fogyasztani a fogyás és diéta alatt, amit a Paleolitikum korszakban ettek az emberek, vagyis egyszerűbben fogalmazva az őskorban. Ott nem tudtál munka után beugrani egy gyorsétterembe, tehát nem volt mitől elhíznod.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
partedli
2017. február 05. Babafalva

Abban az időben a legtöbb ételnek, ami a természetben megtalálható volt maximum 150-170 kalóriája volt, ami leginkább a zsíros húsokra volt igaz. Két kivétel volt a méz, aminek 320 a kalóriája és a tiszta zsír, ami 900 kalóriával rendelkezik. Hatalmas űr volt tehát a szénhidrát dús ételek terén. Ha nincs mitől elhízni, akkor ez egy jó módszer?

Paleolit diéta hátránya

Aki a paleolit diéta híve, az túl nagyot nem hibázik, amikor ezzel akar lefogyni. Azonban amikor a paleolit diéta jut eszembe, mindig arra gondolok: felesleges. Miért felesleg? Az alapja jó, hisz a magas kalóriatartalmú ételeket iktatja ki az étrendből. A paleolit diéta viszont feleslegesen zár ki olyan ételeket, amiket régen ugyebár nem ettek, de ma sem lehet tőlük hízni. Amennyiben tudod mikor mennyit ehetsz belőle, akkor teljes nyugalommal lehetne fogyasztani, és mellette még fogyni is tudsz. Ilyen például a fehér liszt. Igen a fehér liszt, aki azt mondja, hogy a fehér liszttel csak hízni lehet, az azért mondja ezt, mert nem tudja, hogyan lehet vele fogyni, és hogy mennyit lehet enni belőle. Azonban a sütemények, kekszek és hasonlók már tilosak, de a tésztafélék, főzelékek, levesek, amikben van liszt még teljesen jók. Miért állítom ezt? Az én diétámban is volt liszt, és így fogytam 25 kilót. Azonban, ha mégis liszt nélküli szeretnéd megpróbálni, akkor nyugodtan megteheted, bajod nem lesz belőle.

A cikk itt folytatódik!