Paradicsomos csicseriborsó indiaiasan

A csicseriborsót már az 1300-as években ismerték Magyarországon, aztán sokáig feledésbe merült. A vitaminokban és tápanyagokban gazdag hüvelyes manapság újra népszerű.  A gyermekmenü kiváló fehérjeforrása. Ha óvatosan bánunk a fűszerekkel, indiai módra is elkészíthetjük. Ez az étel olyan egyszerű, hogy nagyobb gyerekek önállóan is elkészíthetik.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 12. Paulik András

A csicseriborsót már az 1300-as években ismerték Magyarországon, aztán sokáig feledésbe merült. A vitaminokban és tápanyagokban gazdag hüvelyes manapság újra népszerű.  A gyermekmenü kiváló fehérjeforrása. Ha óvatosan bánunk a fűszerekkel, indiai módra is elkészíthetjük. Ez az étel olyan egyszerű, hogy nagyobb gyerekek önállóan is elkészíthetik.


Hozzávalók:

20 dkg bio előfőzött, sós lében eltett csicseriborsó vagy csicseriborsó konzerv

5 dl sűrített paradicsomlé

2 dl víz

3 evőkanál olívaolaj

1 fel vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

tengeri só, frissen őrölt bors

1 mokkáskanál curry

1 teáskanál tandoori masala fűszerkeverék

1 csokor petrezselyem, vagy friss korianderlevél

A csicseriborsót lecsöpögtetjük, a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, üvegesre pároljuk a hagymát és a hagymás alapon átforgatjuk a borsót. Megszórjuk indiai fűszerkeverékkel, curryvel és felöntjük paradicsomlével és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat. Összeforgatjuk, és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.