Paradicsomos csicseriborsó indiaiasan
A csicseriborsót már az 1300-as években ismerték Magyarországon, aztán sokáig feledésbe merült. A vitaminokban és tápanyagokban gazdag hüvelyes manapság újra népszerű. A gyermekmenü kiváló fehérjeforrása. Ha óvatosan bánunk a fűszerekkel, indiai módra is elkészíthetjük. Ez az étel olyan egyszerű, hogy nagyobb gyerekek önállóan is elkészíthetik.

A csicseriborsót már az 1300-as években ismerték Magyarországon, aztán sokáig feledésbe merült. A vitaminokban és tápanyagokban gazdag hüvelyes manapság újra népszerű. A gyermekmenü kiváló fehérjeforrása. Ha óvatosan bánunk a fűszerekkel, indiai módra is elkészíthetjük. Ez az étel olyan egyszerű, hogy nagyobb gyerekek önállóan is elkészíthetik.
Hozzávalók:
20 dkg bio előfőzött, sós lében eltett csicseriborsó vagy csicseriborsó konzerv
5 dl sűrített paradicsomlé
2 dl víz
3 evőkanál olívaolaj
1 fel vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
tengeri só, frissen őrölt bors
1 mokkáskanál curry
1 teáskanál tandoori masala fűszerkeverék
1 csokor petrezselyem, vagy friss korianderlevél
A csicseriborsót lecsöpögtetjük, a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, üvegesre pároljuk a hagymát és a hagymás alapon átforgatjuk a borsót. Megszórjuk indiai fűszerkeverékkel, curryvel és felöntjük paradicsomlével és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat. Összeforgatjuk, és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.