Paradicsomos-halas penne

A paradicsomos tészta örök sláger a gyerekeknél. Időnként érdemes megbolondítani ezzel-azzal. A tonhal és a ricotta nagyon feldobja, ráadásul egészséges alapanyagok is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 05. Paulik András

A paradicsomos tészta örök sláger a gyerekeknél. Időnként érdemes megbolondítani ezzel-azzal. A tonhal és a ricotta nagyon feldobja, ráadásul egészséges alapanyagok is.


Hozzávalók: 

 
24 dkg tonhal
25 dkg tészta
10 dkg ricotta
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fenyőmag
5 dl sűrített paradicsom
1 fej hagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál fekete olajbogyó
2 szál kakukkfű
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 evőkanál só
1 mokkáskanál bors
2 teáskanál szardellapaszta
10 dkg mozzarella
 
Elkészítés: 
 
A tésztát bő, sós lobogó vízben al dantera főzzük. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. Egy mély serpenyőben olívaolajat melegítünk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Aprítógépben a túróból, fenyőmagból, a szardellapasztából és paradicsomból mártást készítünk, ezt a hagymára öntjük. A paradicsomos mártást elkezdjük forralni. Belemorzsoljuk a kakukkfüvet, ízesítjük oregánóval, bazsalikommal, sóval, borssal. Hozzáadjuk az olajbogyót is. Ha összeérnek az ízek, jöhet a tonhal, amit előtte érdemes villával összetörni. Ezután már nem kell tovább forralni, csak a megfőtt, leszűrt tésztát keverjük hozzá. Forgassuk át a serpenyőben a mártással, és melegen tálaljuk, reszelt mozzarellával.