Rakott spárga bacon takaróban

A spárga fogyasztása még mindig nem eléggé elterjedt, pedig számtalan variációt rejt magában. 

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. június 21. Paulik András

A spárga fogyasztása még mindig nem eléggé elterjedt, pedig számtalan variációt rejt magában. 


Felejtsük el a fás sípokat és a spárga ízű porételeket: az igazi spárga valóban finom, bár a zöld talán ízletesebb, mint a fehér. Ehhez az ételhez is zöld színű spárgát választottunk.

A gyerekek fejlődéséhez elengedhetetlen a magnézium és a vas, a spárgában ez mind megtalálható, ugyanúgy, mint a C-vitamin és az idegvédő B-vitamin is. Emellett vízhajtó, tisztító hatása is van, jót tesz a vesének. Baconnel párosítva a kicsik és a nagyok is szeretni fogják.

 

50 dkg zöld spárga

1 kg újburgonya

20 dkg szeletelt bacon szalonna

4 dl tejföl

8 dkg kemény sajt

1 teáskanál fűszersó, vagy bio ételízesítő

1 db barna kockacukor

2 evőkanál olívaolaj

 

A spárgasípok végét levágjuk, meghámozzuk. A spárgákat fűszersóval és kockacukorral ízesített bő, lobogó vízben pár perc alatt megfőzzük. A burgonyát megmossuk, héjastól megfőzzük. Ha megfőtt, megpucoljuk és karikára vágjuk.

Egy jénai tálat kiolajozunk, az aljára tesszük a burgonya felét. A bacon szeleteket négyfelé vágjuk, és négyfelé osztjuk. Az első adaggal befedjük a burgonyát. Ezt követi a spárga fele, majd még egy sor bacon, majd a spárga másik fele és még egy sor bacon, majd egy sor krumpli. Meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon fél órán keresztül sütjük.

Tipp: a spárga főzőlevét ne öntsük ki, hanem használjuk fel leveshez, rizottóhoz.