Családháló

Kezdőoldal Partedli Receptötletek egy baba konyhájából – Kész bébiételek helyett finom házi koszt

Receptötletek egy baba konyhájából – Kész bébiételek helyett finom házi koszt

Már valamennyire benőtt „fejem lággyal” mindig arra vágytam, hogy majd a gyerkőcöm is olyan szeretettel gondoljon az otthoni kosztra, mint én az „anyuci ízekre”. Ezért pedig mindent meg is teszek. Íme, néhány recept Lölő menüjéből!

FemCafé,

A hozzátáplálást (is) az elejétől fogva komolyan gondolom, így Lölő szépen fokozatosan ismerkedik meg az új ízekkel. Én pedig igyekszem a lehető legváltozatosabban összeállítani a heti menüjét. Nem panasz, inkább csak helyzetjelentés: az ősz és a tél nem a legszerencsésebb a mi szempontunkból. A nyár végén kezdte kóstolni az első ízeket, és, hát, valljuk be, nem kifejezetten ez a csattanós, ropogós, fröcsögős, könyékig csurgós gyümölcsök ideje. Van viszont ezeknél több zöldség és némi fantázia. Merthogy, sosem gondoltam volna, hogy egyszer sütőtököt keverek borsóval, sőt, még egy kicsit vágyom is arra, hogy legalább egy kanálnyival maradjon nekem is belőle.

Szóval, ne ijedj meg a főzéstől! Ősszel és télen is lehet finomságokat készíteni.

Ja, igen, még valami: mielőtt bármilyen receptet is megosztanék veled, tudd, hogy képtelen vagyok pontos mennyiségeket megadni! Szóval, ha azt várod tőlem, mondjam meg, hány gramm almát kell a baba uzsonnájába reszelned, akkor nem én vagyok a te embered. Ha viszont úgy érzed, már kifogytál a kajaötletekből, akkor kattints ide!

 

 

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Read previous post:
Újabb halálozás agyhártyagyulladás miatt

Újabb kisgyermek, egy budapesti bölcsődés halt meg agyhártyagyulladásban.

Close