Répatorta kókuszkrémmel
A répatorta amerikai sütemény, ma már hazánkban is kedvelt. Számtalan változata létezik, egy biztos, hogy gyorsan elkészíthető. A répa ízben nem domináns, a tészta édességét fokozza. Születésnapi zsúrok kiváló fogása lehet és kiskukták segítségét is kérhetjük az elkészítéséhez.
A répatorta amerikai sütemény, ma már hazánkban is kedvelt. Számtalan változata létezik, egy biztos, hogy gyorsan elkészíthető. A répa ízben nem domináns, a tészta édességét fokozza. Születésnapi zsúrok kiváló fogása lehet és kiskukták segítségét is kérhetjük az elkészítéséhez.
Hozzávalók:
A mértékegységem egy 2,5 dl-es bögre volt.
2,5 dl sárgarépa
1,5 dl nádcukor
2,5 dl liszt
1,5 dl olaj
3 evőkanál őrölt mandula
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál sütőpor
Fél teáskanál szódabikarbóna
A forma kikenéséhez: liszt, vaj
Krém:
1 doboz -125 g- krémsajt
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 evőkanál tortadarával kevert kókuszreszelék
Diszítéshez: színes cukorka
Elkészítés:
A répát megtisztítjuk, és aprítóval finomra zúzzuk, vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. Reszelésnél nagyobb gyermeket is bevonhatunk, csak arra kell figyelni, hogy az ujját ne vágja el a reszelő. A cukrot a tojással, az olajjal és a répával elkeverjük. Ezt a fokozatot is