Répatorta kókuszkrémmel

A répatorta amerikai sütemény, ma már hazánkban is kedvelt. Számtalan változata létezik, egy biztos, hogy gyorsan elkészíthető. A répa ízben nem domináns, a tészta édességét fokozza. Születésnapi zsúrok kiváló fogása lehet és kiskukták segítségét is kérhetjük az elkészítéséhez.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. szeptember 26. Paulik András

A répatorta amerikai sütemény, ma már hazánkban is kedvelt. Számtalan változata létezik, egy biztos, hogy gyorsan elkészíthető. A répa ízben nem domináns, a tészta édességét fokozza. Születésnapi zsúrok kiváló fogása lehet és kiskukták segítségét is kérhetjük az elkészítéséhez.


Hozzávalók:

A mértékegységem egy 2,5 dl-es bögre volt.

2,5 dl sárgarépa

1,5 dl nádcukor

2,5 dl liszt

1,5 dl olaj

3 evőkanál őrölt mandula

1 teáskanál fahéj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál sütőpor

Fél teáskanál szódabikarbóna

A forma kikenéséhez: liszt, vaj

Krém:

1 doboz -125 g- krémsajt

2 zacskó vaníliás cukor

10 dkg vaj

3 evőkanál tortadarával kevert kókuszreszelék

Diszítéshez: színes cukorka

Elkészítés:

A répát megtisztítjuk, és aprítóval finomra zúzzuk, vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. Reszelésnél nagyobb gyermeket is bevonhatunk, csak arra kell figyelni, hogy az ujját ne vágja el a reszelő. A cukrot a tojással, az olajjal és a répával elkeverjük. Ezt a fokozatot is