Ropogós karfiolfasírt – Vegetáriánus finomság
Ha szereted a karfiolt, ez a könnyed és ropogós fasírt is ízleni fog! Elkészítése nem bonyolult, megéri kipróbálni.
Ha szereted a karfiolt, ez a könnyed és ropogós fasírt is ízleni fog! Elkészítése nem bonyolult, megéri kipróbálni.
Hozzávalók:
- 50 dkg karfiol
- 10 dkg sajt
- 8 dkg liszt
- 5 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- 1 ek mustár
- só, bors
- olaj
Elkészítés:
A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük hozzá a tojásokat, a lereszelt sajtot és a lisztet. Ízesítsük egy kis mustárral, sóval és borssal. Gyúrjuk addig, míg masszát nem kapunk belőle. Hagyjuk pár percig pihenni, majd formázzunk belőle fasírtokat. Forgassuk bele zsemlemorzsába és forró olajban süssük ki.
A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!