Ropogós karfiolfasírt – Vegetáriánus finomság

Ha szereted a karfiolt, ez a könnyed és ropogós fasírt is ízleni fog! Elkészítése nem bonyolult, megéri kipróbálni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség
2016. április 15. Csontos Dóra

Ha szereted a karfiolt, ez a könnyed és ropogós fasírt is ízleni fog! Elkészítése nem bonyolult, megéri kipróbálni.


Hozzávalók:

  •     50 dkg karfiol
  •     10 dkg sajt
  •     8 dkg liszt
  •     5 dkg zsemlemorzsa
  •     2 tojás
  •     1 ek mustár
  •     só, bors
  •     olaj

Elkészítés:

A karfiolt tisztítsuk meg, szedjük rózsáira és enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezt követően öntsük le róla a vizet, várjuk meg, míg kihűl, egy éles késsel aprítsuk fel és keverjük hozzá a tojásokat, a lereszelt sajtot és a lisztet. Ízesítsük egy kis mustárral, sóval és borssal. Gyúrjuk addig, míg masszát nem kapunk belőle. Hagyjuk pár percig pihenni, majd formázzunk belőle fasírtokat. Forgassuk bele zsemlemorzsába és forró olajban süssük ki.

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!