Rozmaringos sültburgonya
A héjában sült burgonya elmaradhatatlan étele az őszi-téli estéknek. Egy kis praktikával könnyen feldobhatjuk, és egyszerűsége miatt gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.
A héjában sült burgonya elmaradhatatlan étele az őszi-téli estéknek. Egy kis praktikával könnyen feldobhatjuk, és egyszerűsége miatt gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
2-3 friss szál rozmaring vagy 2 evőkanál szárított rozmaring
3 duci gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál tengeri só
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A burgonyákat alaposan megmossuk és félbevágjuk. A gyerekek segítségével elhelyezzük őket a tepsin. Megkérjük őket, hogy a friss rozmaringágról tépkedjék le a leveleket. A fokhagymákat megpucoljuk. A rozmaringot összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal és olajjal. Az így kapott „páccal” a kiskuktákkal együtt megkenjük a burgonyákat. Használhatunk lúdtollat vagy szilikonecsetet. 5 percig teljes lángon, utána 180 fokon bő félórán át sütjük. Önmagában túróval vagy vajjal fogyasztjuk, köretként pedig natúr húsok mellé.