Rozmaringos sültburgonya

A héjában sült burgonya elmaradhatatlan étele az őszi-téli estéknek. Egy kis praktikával könnyen feldobhatjuk, és egyszerűsége miatt gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. október 21. Paulik András

A héjában sült burgonya elmaradhatatlan étele az őszi-téli estéknek. Egy kis praktikával könnyen feldobhatjuk, és egyszerűsége miatt gyerekekkel együtt is elkészíthetjük.


Hozzávalók:

1 kg burgonya

5 evőkanál extra szűz olívaolaj

2-3 friss szál rozmaring vagy 2 evőkanál szárított rozmaring

3 duci gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál őrölt bors

1 mokkáskanál tengeri só

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A burgonyákat alaposan megmossuk és félbevágjuk. A gyerekek segítségével elhelyezzük őket a tepsin. Megkérjük őket, hogy a friss rozmaringágról tépkedjék le a leveleket. A fokhagymákat megpucoljuk. A rozmaringot összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal és olajjal. Az így kapott „páccal” a kiskuktákkal együtt megkenjük a burgonyákat. Használhatunk lúdtollat vagy szilikonecsetet. 5 percig teljes lángon, utána 180 fokon bő félórán át sütjük. Önmagában túróval vagy vajjal fogyasztjuk, köretként pedig natúr húsok mellé.