Sonkával-sajttal töltött gombafejek
Ez egy tipikusan olyan étel, amit gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. A gombafejeket kézzel vagy életlen késsel is meg lehet pucolni, a töltögetés pedig igazán jó munka tud lenni.

Ez egy tipikusan olyan étel, amit gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. A gombafejeket kézzel vagy életlen késsel is meg lehet pucolni, a töltögetés pedig igazán jó munka tud lenni.
A végeredmény garantált lesz: a sonka-sajt párost a legtöbb ember szereti. Önmagában előételnek is jó – például egy gyerekzsúrra -, körettel pedig főételnek kínáljuk.
Hozzávalók:
1 kg sampion gomba
20 dkg gépsonka
10 dkg trappista sajt
10 dkg natúr sajtkrém
3 evőkanál vaj
só, frissen őrölt bor
A gombákat megtisztítjuk (a szárát ne dobjuk ki, használjuk fel levesnek). A sonkát kiskockára vágjuk, a sajtot lereszeljük. Tegyük egy keverőtálba, fűszerezzük. Vajjal és sajtkrémmel keverjük össze. A gombafejeket tegyük egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsire. Töltsük meg a gombákat. Előremelegített ütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.
Rizzsel és majonézzel tálaljuk.