Sonkával-sajttal töltött gombafejek

Ez egy tipikusan olyan étel, amit gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. A gombafejeket kézzel vagy életlen késsel is meg lehet pucolni, a töltögetés pedig igazán jó munka tud lenni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 08. Paulik András

Ez egy tipikusan olyan étel, amit gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. A gombafejeket kézzel vagy életlen késsel is meg lehet pucolni, a töltögetés pedig igazán jó munka tud lenni.


A végeredmény garantált lesz: a sonka-sajt párost a legtöbb ember szereti. Önmagában előételnek is jó – például egy gyerekzsúrra -, körettel pedig főételnek kínáljuk.

Hozzávalók:

1 kg sampion gomba

20 dkg gépsonka

10 dkg trappista sajt

10 dkg natúr sajtkrém

3 evőkanál vaj

só, frissen őrölt bor

A gombákat megtisztítjuk (a szárát ne dobjuk ki, használjuk fel levesnek). A sonkát kiskockára vágjuk, a sajtot lereszeljük. Tegyük egy keverőtálba, fűszerezzük. Vajjal és sajtkrémmel keverjük össze. A gombafejeket tegyük egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsire. Töltsük meg a gombákat. Előremelegített ütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.

Rizzsel és majonézzel tálaljuk.