Spenót a sütőből
A mirelit spenótot is sokoldalúan fel lehet használni. Érdemes kísérletezni, mert értékes tápanyagokat tartalmaz és a közhiedelemmel ellentétben igenis van olyan gyerek, aki szereti a spenótot.
A mirelit spenótot is sokoldalúan fel lehet használni. Érdemes kísérletezni, mert értékes tápanyagokat tartalmaz és a közhiedelemmel ellentétben igenis van olyan gyerek, aki szereti a spenótot.
Hozzávalók:
45 dkg mirelit spenót
2 dl tejszín
2 evőkanál vaj
5 dkg füstölt sajt
3 gerezd fokhagyma
Só, bors
5 db tojás
Tálaláshoz:
röszti
steak burgonya vagy főtt burgonya
A spenótot felolvasztjuk, lereszeljük a sajtot, megpucoljuk a fokhagymát. Egy hőálló tálat kivajazunk. A spenótot összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, reszelt sajttal. A hőálló edénybe öntjük és a tetején eloszlatjuk a tojásokat. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, rösztivel vagy sült/főtt burgonyával tálaljuk.