Spenót a sütőből

A mirelit spenótot is sokoldalúan fel lehet használni. Érdemes kísérletezni, mert értékes tápanyagokat tartalmaz és a közhiedelemmel ellentétben igenis van olyan gyerek, aki szereti a spenótot.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 07. Paulik András

A mirelit spenótot is sokoldalúan fel lehet használni. Érdemes kísérletezni, mert értékes tápanyagokat tartalmaz és a közhiedelemmel ellentétben igenis van olyan gyerek, aki szereti a spenótot.


Hozzávalók:

45 dkg mirelit spenót

2 dl tejszín

2 evőkanál vaj

5 dkg füstölt sajt

3 gerezd fokhagyma

Só, bors

5 db tojás

 

Tálaláshoz:

röszti

 steak burgonya vagy főtt burgonya

A spenótot felolvasztjuk, lereszeljük a sajtot, megpucoljuk a fokhagymát. Egy hőálló tálat kivajazunk. A spenótot összekeverjük a tejszínnel, sóval, borssal, reszelt sajttal. A hőálló edénybe öntjük és a tetején eloszlatjuk a tojásokat. 180 fokon kb. 20 percig sütjük, rösztivel vagy sült/főtt burgonyával tálaljuk.