Színes mexikói saláta

A zöldségek fogyasztása ősszel és télen is fontos, minél színesebb egy saláta, annál jobb kedvre deríti a kicsiket és a nagyokat is.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 07. Paulik András

A zöldségek fogyasztása ősszel és télen is fontos, minél színesebb egy saláta, annál jobb kedvre deríti a kicsiket és a nagyokat is.


Hozzávalók:

1 db kisméretű fejes saláta

1 közepes fej lilahagyma

1 db kukoricakonzerv

1 db paprika

2 db paradicsom

3 fej retek

2 db sárgarépa
 

Öntethez:

1 pohár joghurt

1 duci gerezd fokhagyma

1 teáskanál méz

1 mokkáskanál curry

frissen őrölt bors – esetleg színes bors

A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk. A leveleket apró darabokra vágjuk, a paradicsomot kockára, a paprikákat karikára. A retket, a hagymát, a répát zöldséggyalun szeleteljük vékonyra.

A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, ízesítjük mézzel, curryvel, sóval, borssal. Az így készült öntettel meglocsoljuk a salátát.

Zárható műanyag dobozban pár órán át pihentetjük a hűtőben.

Köretként, vagy önálló fogásként is jó.