Színes mexikói saláta
A zöldségek fogyasztása ősszel és télen is fontos, minél színesebb egy saláta, annál jobb kedvre deríti a kicsiket és a nagyokat is.

A zöldségek fogyasztása ősszel és télen is fontos, minél színesebb egy saláta, annál jobb kedvre deríti a kicsiket és a nagyokat is.
Hozzávalók:
1 db kisméretű fejes saláta
1 közepes fej lilahagyma
1 db kukoricakonzerv
1 db paprika
2 db paradicsom
3 fej retek
2 db sárgarépa
Öntethez:
1 pohár joghurt
1 duci gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
1 mokkáskanál curry
só
frissen őrölt bors – esetleg színes bors
A salátát alaposan megmossuk, megszárítjuk. A leveleket apró darabokra vágjuk, a paradicsomot kockára, a paprikákat karikára. A retket, a hagymát, a répát zöldséggyalun szeleteljük vékonyra.
A joghurtba belereszeljük a fokhagymát, ízesítjük mézzel, curryvel, sóval, borssal. Az így készült öntettel meglocsoljuk a salátát.
Zárható műanyag dobozban pár órán át pihentetjük a hűtőben.
Köretként, vagy önálló fogásként is jó.