Tojásleves

A tojásleves nagyon egyszerű étel. Ha elhagyjuk belőle a rántást, és a hagyományos ecetet borecetre, a sertészsírt pedig mangalicára cseréljük, egészségesebb és finomabb lehet.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 30. Paulik András

A tojásleves nagyon egyszerű étel. Ha elhagyjuk belőle a rántást, és a hagyományos ecetet borecetre, a sertészsírt pedig mangalicára cseréljük, egészségesebb és finomabb lehet.


Hozzávalók 6 tányérhoz:

1 nagy fej vöröshagyma

1 evőkanál mangalica zsír

1 púpos teáskanál pirospaprika

7 db tojás

1 nagyobb db babérlevél

1 teáskanál majoránna

fűszersó, őrölt bors

1 teáskanál kömény

2-3 kisebb kifli –nálam vajas-

3 gerezd fokhagyma

4-5 evőkanál olívaolaj

Ízlés szerint borecet: 1-1 teáskanál tányéronként

A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom. A zsírt felmelegítem, üvegesre párolom rajta a hagymát, majd félrehúzom a lángról és megszórom paprikával. Felöntöm vízzel és visszateszem a lángra. Ízesítem babérlevéllel, sóval, borssal, majoránnával.  Felverek három tojást, belekeverem a levesbe. Négy tojást egészben teszek bele. Felkarikázom a kiflit. Serpenyőben olívaolajat melegítek, belereszelem a fokhagymát és megpirítom rajta a kiflikarikákat. A levest tányérba szedem, borecettel ízesítem,  kiflikarikákat teszek bele.