Tojásleves
A tojásleves nagyon egyszerű étel. Ha elhagyjuk belőle a rántást, és a hagyományos ecetet borecetre, a sertészsírt pedig mangalicára cseréljük, egészségesebb és finomabb lehet.
A tojásleves nagyon egyszerű étel. Ha elhagyjuk belőle a rántást, és a hagyományos ecetet borecetre, a sertészsírt pedig mangalicára cseréljük, egészségesebb és finomabb lehet.
Hozzávalók 6 tányérhoz:
1 nagy fej vöröshagyma
1 evőkanál mangalica zsír
1 púpos teáskanál pirospaprika
7 db tojás
1 nagyobb db babérlevél
1 teáskanál majoránna
fűszersó, őrölt bors
1 teáskanál kömény
2-3 kisebb kifli –nálam vajas-
3 gerezd fokhagyma
4-5 evőkanál olívaolaj
Ízlés szerint borecet: 1-1 teáskanál tányéronként
A vöröshagymát megtisztítom, apróra vágom. A zsírt felmelegítem, üvegesre párolom rajta a hagymát, majd félrehúzom a lángról és megszórom paprikával. Felöntöm vízzel és visszateszem a lángra. Ízesítem babérlevéllel, sóval, borssal, majoránnával. Felverek három tojást, belekeverem a levesbe. Négy tojást egészben teszek bele. Felkarikázom a kiflit. Serpenyőben olívaolajat melegítek, belereszelem a fokhagymát és megpirítom rajta a kiflikarikákat. A levest tányérba szedem, borecettel ízesítem, kiflikarikákat teszek bele.