Újragondolt töltött paprika

A töltött paprika nagyon kedvelt nyári étel. Némi átalakítással sokkal kíméletesebb és egészségesebb változatát is elkészíthetjük.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. július 13. Paulik András

A töltött paprika nagyon kedvelt nyári étel. Némi átalakítással sokkal kíméletesebb és egészségesebb változatát is elkészíthetjük.


Hozzávalók:

6 db piros kaliforniai paprika

75 dkg darált pulykahús

1 fej vöröshagyma

2 db tojás

15 dkg gersli

2 gerezd fokhagyma

só, bors,

1 csokor petrezselyem

1 teáskanál majoranna

7 dl sűrített paradicsomlé

50 dkg burgonya

A gerslit leöblítjük, és 5-6 órára beáztatjuk.  A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst összekeverjük a hagymával, sózzuk, borsozzuk. Zúzott fokhagymával, majoránnával, megmosott, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A gerslit lecsöpögtetjük, és a húshoz adjuk. Tojással összefogjuk a húsos masszát. A paprikákat megmossuk, kiszedjük a magházat, de meghagyjuk a tetejét. A kivájt paprikákat megtöltjük a húsos masszával, és rátesszük a paprika „tetejét”. Vastagfalú, nagy lábasba tesszük a paprikákat, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és a paradicsomlével. Addig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul. A paradicsomos levet ízlés szerint ízesíthetjük mézzel, vagy zellerrel. Amíg a paprika készül, főzzük meg héjában a burgonyát. A végén együtt tálaljuk.