Újragondolt töltött paprika
A töltött paprika nagyon kedvelt nyári étel. Némi átalakítással sokkal kíméletesebb és egészségesebb változatát is elkészíthetjük.
A töltött paprika nagyon kedvelt nyári étel. Némi átalakítással sokkal kíméletesebb és egészségesebb változatát is elkészíthetjük.
Hozzávalók:
6 db piros kaliforniai paprika
75 dkg darált pulykahús
1 fej vöröshagyma
2 db tojás
15 dkg gersli
2 gerezd fokhagyma
só, bors,
1 csokor petrezselyem
1 teáskanál majoranna
7 dl sűrített paradicsomlé
50 dkg burgonya
A gerslit leöblítjük, és 5-6 órára beáztatjuk. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A húst összekeverjük a hagymával, sózzuk, borsozzuk. Zúzott fokhagymával, majoránnával, megmosott, apróra vágott petrezselyemmel ízesítjük. A gerslit lecsöpögtetjük, és a húshoz adjuk. Tojással összefogjuk a húsos masszát. A paprikákat megmossuk, kiszedjük a magházat, de meghagyjuk a tetejét. A kivájt paprikákat megtöltjük a húsos masszával, és rátesszük a paprika „tetejét”. Vastagfalú, nagy lábasba tesszük a paprikákat, felöntjük annyi vízzel amennyi ellepi és a paradicsomlével. Addig főzzük, amíg a paprika meg nem puhul. A paradicsomos levet ízlés szerint ízesíthetjük mézzel, vagy zellerrel. Amíg a paprika készül, főzzük meg héjában a burgonyát. A végén együtt tálaljuk.