Vajbab-felfújt

Nem kell mindig rakott babot enni. Néhány egyszerű, de mégis különleges hozzávalóból, szufléformában, könnyű franciás előétel, vacsora vagy speciális köret készíthető mirelit vajbabból. A gyerekek különben is szeretik, ha az adagok rájuk vannak szabva.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 15. Paulik András

Nem kell mindig rakott babot enni. Néhány egyszerű, de mégis különleges hozzávalóból, szufléformában, könnyű franciás előétel, vacsora vagy speciális köret készíthető mirelit vajbabból. A gyerekek különben is szeretik, ha az adagok rájuk vannak szabva.


Hozzávalók 6 adaghoz:

5 dkg vaj

45 dkg vajbab

12 dkg camembert sajt vagy keménysajt

6 teáskanál kenyér vagy zsemlemorzsa

1 dltejszín

1 mokkáskanál só

1 mokkáskanál bors

1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék

Hat darab szufléformát kivajazunk, és 1-1 teáskanál kenyérmorzsával kibélelünk. A babot fagyosan eloszlatjuk a formákban. Ezt a műveletet csinálhatják a gyerekek. A tejszínt elkeverjük a fűszerekkel. Egyenletesen meglocsoljuk a babokat. A camembert sajtot felszeleteljük. Minden adagra két szeletet teszünk. A megtöltött szufléformákat tepsibe tesszük és 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha nincs szufléformánk, készítsük hőálló tálban és szeleteljük fel, ha megsült.