Vajbab-felfújt
Nem kell mindig rakott babot enni. Néhány egyszerű, de mégis különleges hozzávalóból, szufléformában, könnyű franciás előétel, vacsora vagy speciális köret készíthető mirelit vajbabból. A gyerekek különben is szeretik, ha az adagok rájuk vannak szabva.
Nem kell mindig rakott babot enni. Néhány egyszerű, de mégis különleges hozzávalóból, szufléformában, könnyű franciás előétel, vacsora vagy speciális köret készíthető mirelit vajbabból. A gyerekek különben is szeretik, ha az adagok rájuk vannak szabva.
Hozzávalók 6 adaghoz:
5 dkg vaj
45 dkg vajbab
12 dkg camembert sajt vagy keménysajt
6 teáskanál kenyér vagy zsemlemorzsa
1 dltejszín
1 mokkáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 teáskanál mediterrán fűszerkeverék
Hat darab szufléformát kivajazunk, és 1-1 teáskanál kenyérmorzsával kibélelünk. A babot fagyosan eloszlatjuk a formákban. Ezt a műveletet csinálhatják a gyerekek. A tejszínt elkeverjük a fűszerekkel. Egyenletesen meglocsoljuk a babokat. A camembert sajtot felszeleteljük. Minden adagra két szeletet teszünk. A megtöltött szufléformákat tepsibe tesszük és 200 fokon kb. 30 percig sütjük. Ha nincs szufléformánk, készítsük hőálló tálban és szeleteljük fel, ha megsült.