A szombatra tervezett gyerekgyilkosságokat le kellett mondani

Az ima meghallgattatott – Texas újra az életvédelem szigete.

iskola
2021. október 12. Családháló

Fotó: -

Alkotmányellenességre hivatkozva…

Amint arról beszámoltunk, a Barack Obama által kinevezett Robert Pitman, amerikai kerületi bíró alkotmányos aggályokra hivatkozva elrendelte, hogy függesszék fel a texasi szívhangtörvényt, mert az „jogtalanul akadályozza a nőket abban, hogy az alkotmány által védett módokon ellenőrzést gyakoroljanak életük fölött”. Pitman ezzel a lépésével a Biden-kormány igazságügyi minisztériumának pártjára állt, amely beperelte az államot, azzal érvelve, hogy Texas törvénye alkotmányellenes, mert ellentétes a Roe kontra Wade-üggyel.

abortusz, törvény
A legkonzervatívabb fellebbviteli bíróságban bízva

Röviddel azután, hogy Pitman bíró kiadta végzését, Ken Paxton texasi főügyész egyből fellebbezett, és Pitman végzésének sürgősségi felfüggesztését kérte az 5. kerületi fellebbviteli bíróságon, amely az ország talán legkonzervatívabb fellebbviteli bíróságaként ismert.

Végül pénteken késő este a fellebbviteli bírák megakadályozták az alsóbb fokú bíróság döntését. Így Texas állam újra az életvédelem szigete lett Amerikában.

A közigazgatási felfüggesztés egyébként nem végleges, de az életpártiak optimisták.

Paxton a fellebbezés után így nyilatkozott a Twitteren: „Az emberi élet szentsége a legfontosabb prioritás számomra, és mindig is az lesz”.  

magzat
Akciós az abortusz

Szomorú tény, hogy az Egyesült Államok legszigorúbb abortusztörvényének 48 órás kegyelmi ideje alatt – ugyanis mindössze ennyi ideig tartott a felfüggesztés – az abortuszipar elképesztő módon felpörgött. Mint amikor egy bevásárlóközpont hihetetlen akciót hirdet és gyorsan le kell csapni a termékekre mielőtt elfogynának. A texasi klinikákat megrohamozták az abortuszra várók, hogy időpontot foglaljanak, bejelentkezzenek.  

A szombat az abortuszklinikák életében az egyik legforgalmasabb nap, ugyanis a legtöbb csecsemő aznap veszti életét egy átlagos héten. Isten kegyelméből ez múlt hét szombaton másképp alakult. Ugyanis a pénteki döntés értelmében, a szombatra tervezett gyilkosságokat le kellett mondani.

abortusz
A csoda folytatódik

Miután az 5. kerületi bíróság visszaállította a tilalmat, a Texas Right to Life média- és kommunikációs igazgatója, Kimberlyn Schwartz a LifeNewsnak nyilatkozott:

„Az ima meghallgattatott”.

A texasi szívhangtörvény naponta körülbelül 100 életet ment meg az abortusztól, és hálásak vagyunk, hogy ez a csoda folytatódni fog. „Bízunk abban, hogy Texas továbbra is vissza fogja verni a szívverés törvény elleni támadásokat.”

A texasi törvény szeptember 1-jén lépett hatályba, és megtiltja az abortuszt, amint a magzat szívhangja érzékelhetővé válik, vagyis körülbelül a terhesség hatodik hetében. Ez alól egyedül az képez kivételt, ha az anya élete veszélyben van.

i love texas

Pitman döntéséig a bíróságok elutasították a törvény ideiglenes blokkolását, ezzel

becslések szerint eddig 4700 meg nem született csecsemőt kíméltek meg a biztos haláltól.

Mintegy tucatnyi másik államban hoztak már szívhangörvényt, de a bíróságok – a Roe kontra Wade-ítéletre hivatkozva – eddig az összeset megakadályozták. Texasban a szeptember elsején életbe lépett törvény eredményeképp szinte minden abortusz leállt. Ötven éve nem tapasztalt „édeni” állapot valósult meg, mely egy új korszak kezdetét jelentette az életvédelem történetében.

A Vasarnap.hu szívhangtörvénnyel kapcsolatos további hírei itt érhetők el.

Az utolsó pillanatig gyilkolták a magzatokat

A Roe kontra Wade utáni világ utópiája