Családbarátnak maradni a kihívások között

Idén is lehet pályázni Az Év Családbarát Vállalata címre.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családbarát
2020. június 26. Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Fotó: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom idén is elindította Az Év Családbarát Vállalata 2020 pályázatát, amelynek célja kiválasztani azokat a hazai cégeket, amelyek leghitelesebb módon képviselik a munka-magánélet egyensúlyának fontosságát, és legjobban figyelnek a családosok igényeire.
A mozgalom már nyolcadik éve rendezi meg a családbarát cégek versenyét, amely hagyományosan novemberben díjkiosztó gálával zárul. Az évek során több száz vállalat három kategóriában (kis-, közép- és nagyvállalat) versengett már Az Év Családbarát Vállalata címért és a Családbarát Vállalat logó használatának jogáért.

A pályázat alcíme különleges időkben, utalva a versenyszférát és családokat egyaránt váratlanul ért koronavírus-járványra és az azt követő nehézségekre. Éppen ezért a kiíró Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom megújult szempontok alapján vizsgálja, mi jellemzi 2020 legjobbjait, mit léptek és mit terveznek a leginkább emberfókuszú, családbarát szervezetek Magyarországon.

A pályázat meghirdetésén minden évben az előző év három győztese vesz részt, most egy bank, egy reklámcég és egy gyártóvállalat képviselője mondta el, esetükben milyen változásokat hozott a járványhelyzet.

Smid Beáta, a Citi kommunikációs igazgatója elmondta, a járványhelyzet alatt végig tudatában voltak annak, hogy az otthonról dolgozó szülőknek sokkal több energiát kell fordítaniuk a távoktatással tanuló gyerekeikre, az idős szülők ellátására, az otthoni feladatok menedzselésére, ezért

rugalmasságot biztosítottak számukra a munkavégzésben.

A vállalat dolgozóinak 95 százalékát sikerült így otthonról bekötni a munkavégzésbe.

Kubicskó András, a McCann Erickson reklámügynökség igazgatója szerint cégük esetében a

családbarátság a járvány idején egyfajta biztonsági értékmágnessé alakult át,

így egyformán ügyeltek az egészségügyi biztonságra, a megélhetési biztonságra és a közösség megőrzésére.

Udvar Csaba, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette, cégüknek ebben a nehéz helyzetben sikerült még elkötelezettebbé tenni az embereket, és megerősíteni a csapatszellemet, dolgozóik összetartóbbak lettek.

Az Év Családbarát Vállalata 2020 pályázati kiírás részleteiről Ujvári Enikő, a mozgalom alelnöke, a Balansz Intézet vezetője beszélt. Pályázni regisztrációs díj nélkül lehet, a cégek elektronikus formában nyújthatják be pályázatukat szeptember 21-ig.