Életvédő bankot alapít Nick Vujicic

Már a bankokba is beszivárgott az egyre növekvő diszkrimináció az életvédő keresztények ellen.

2023. október 17. Családháló

Elsőre talán túlzásnak tűnhet, de egyáltalán nem az: a kezek és lábak nélkül született szónok, aki újra és újra kiáll az élet védelme mellett saját bankot alapít. Olyan pénzintézetet, amely minden élet védelmét fontosnak tartja. Nick Vujicic azért szánta rá magát a lépésre, mert nemrég olyan diszkrimináció érte, amely példátlan a maga nemében: liberális bankja nézetei miatt zárolta a számláját.

Tekintettel az egyre növekvő diszkriminációra az életvédő keresztények ellen Nick Vujicic úgy döntött, hogy saját – életpárti – bankot alapít. A missziós tevékenységet folytató szónok nemrég volt hazánkban is az V. Budapesti Demográfiai Csúcs szervezőinek meghívására, ahol megosztotta a hallgatóival, hogy milyen példátlan eset történt vele hite és életvédelmi nézetei miatt:

Néhány évvel ezelőtt egy amerikai újság „anti-LMBTQ-person”-ként, azaz LMBTQ ellenes személyként nevezte őt meg a címlapján.

Vujicic ugyanis kimondta, hogy a nagy amerikai bankok szinte mindannyian haszonélvezői az ottani abortusziparnak. Ezen kívül hitet tett a házasság intézménye mellett is, leszögezve hogy az anya nő, az apa férfi. 

A lapban elhangzott uszítás hatására házkutatást tartott nála az FBI, bankja pedig zárolta a számláját. Sokáig magyarázatot sem kapott a történtekre, pénzéhez pedig nem tudott hozzáférni. Később levélben tájékoztatta a pénzintézet, hogy átvilágították és a „nem kívánatos ügyfelek listájára” tették. 30 nap haladékot kapott, hogy elvigye a pénzét a végleges zárolás előtt.

Nick Vujicic az eset óta dolgozik azon, hogy mindez ne történhessen meg senkivel, aki Isten és az élet szolgálatában dolgozik. Most  bejelentette, hogy 2024. tavaszán elindul az az életpárti bank, amelyen már évek óta munkálkodik kollégáival.

A bank honlapján olvashatóak a pénzintézet célkitűzései:

A ProLife Bank olyan intézmény, amelynek elsődleges célja “Istent tisztelete”, valamint az emberek szolgálata. Mi mindig az életet és annak támogatását választjuk…MINDEN életét.

Alapítótársával, Betsy Grey-el úgy tervezik, hogy jövő tavasszal megnyitják a bankot, amelynek székhelye ugyan Dallas, de világszerte elérhető lesz majd azok számára, akiknek fontos az intézmény küldetése.

Forrás: Lifenews.com/prolifebank.com

Kiemelt képünk forrása: Vasarnap.hu/Szennyes Krisztián