Ellehetetlenítenék Bidenék a katolikusok örökbefogadását?

Csak az fogadhatna örökbe, aki az LMBTQ lobbi érdekeit szolgálja.

2024. január 18. Családháló

Vajon Joe Biden azt akarja elérni, hogy az amerikai keresztény házaspárok ne fogadhassanak örökbe? Ha sikerül keresztülvinnie azt a tervezetet, amely a potenciális nevelőszülőket az LMBTQ mozgalom által diktált szabályok betartására kényszeríti, keresztény házaspárok kerülnének ki az örökbefogadási rendszerből, és érzékeny életállapotban lévő gyerekek kerülhetnének a genderlobbi markába. A javaslat miatt most hat republikánus szenátor írt tiltakozó levelet Biden Egészségügyi és Humánszolgáltatási Minisztériumának. 

Bidenék javaslata szerint az a nevelőszülő, aki nem „erősíti meg” a gyermek biológiai nemétől eltérő szexuális irányultságát vagy nemét, gyermekbántalmazást követ el, ezért mivel nem támogatja a nevelt gyermek „egészségét” és jólétét, kizárható a rendszerből.

„Ha elfogadják ezt a javaslatot, az további terhelést róna a gyermekjóléti rendszerre, és aláásná az államok azon képességét, hogy biztonságos, stabil és szeretetteljes otthont biztosítsanak legkiszolgáltatottabb gyermekeknek” – hangsúlyozták a tiltakozó levélben a republikánus képviselők. Azt is kiemelték, hogy a szabály

„az államokat arra kényszeríti, hogy az elhelyezési döntéseikben szélsőséges gender-ideológiát alkalmazzanak”.

A szenátorok arra is felhívták a figyelmet, hogy a javasolt szabály sok potenciális nevelőszülő vallásszabadságát sértené, akik hitbeli okokból nem fogadják el az LMBTQ ideológia szempontjait. A minisztérium javaslata faramuci helyzetbe hozná a vallásos családokat és a vallásos gondozókat is, hiszen alkalmatlannak kellene, hogy nyilvánítsák magukat a nevelőszülői rendszer számára, annak ellenére, hogy hosszú évek óta kiválóan szolgálják és szeretik az általuk gondozott, segítségre szoruló gyermekeket.

Az aggodalom a tervezett javaslattal szemben teljesen jogos, hiszen az elmúlt években számos példa mutatta, hogy „ha kizárják a hívő embereket a rendszerből, kevesebb szerető otthon várja a legkiszolgáltatottabbakat”.

„Bostonban például 2006-ban leállították az egyházi intézményekkel való együttműködést” – hívták fel rá a figyelmet tiltakozó levelükben a szenátorok. „Egy évvel később a massachusettsi nevelőszülői rendszerből kikerülő gyermekek aránya több mint 50 százalékkal nőtt, és azóta sem tért vissza a 2006 előtti szintre.”

A tervezet okozta helyzet néhány államban már kézzel fogható valóság: Például az öt gyermekes édesanya, Jessica Bates számára, aki hat éve autóbalesetben veszítette el férjét.

Az asszony 2022-ben próbált meg örökbe fogadni, de elutasították a jelentkezési kérelmét, mert keresztény hite nem engedte meg, hogy „tisztelje, elfogadja és támogassa … a gondjaira bízott gyermekek szexuális irányultságát, nemi identitását [és] nemi kifejezését” úgy, ahogyan azt a minisztérium örökbefogadási szabályzata előírja.

Bates férje halála után elhívást érzett, és abban reménykedett, hogy örökbe fogadhat egy 10 év alatti „testvérpárt”. 2022 márciusában el is indította a folyamatot, jelentkezett nevelőszülőnek. Ám a tréningek során „rájött, hogy hite összeütközésbe kerülhet a minisztérium örökbefogadó szülőkkel szembeni elvárásaival.

 Az oregoni törvények ugyanis előírják, hogy az örökbefogadó szülők „megerősítsék” a gyermek nemi identitását, szexuális irányultságát és előnyben részesített névmását, s a leendő szülőknek megtiltják, hogy olyan hiedelmeket osszanak meg, amelyek nem hirdetik ezeket az értékeket.

Bates most fellebbezett a döntés ellen, és abban reménykedik, hogy javára dönt a bíróság az őt ért diszkrimináció miatt. Amíg a per folytatódik, eggyel kevesebb szerető otthon állhat nyitva a rászoruló gyerekek számára…

Forrás: Lifenews.com