Gerhard Müller bíboros: A nemek közötti különbségtétel az emberiség létezésének abszolút feltétele

A bíboros szerint nemet kell mondani az LMBT-ideológiára.

iskola
2021. november 11. Családháló

Fotó: -

Gerhard Müller bíboros

Gerhard Müller bíboros október 26-29. között a Notre Dame-i Egyetemre látogatott, hogy az egyháznak az emberi méltóság védelmében betöltött nélkülözhetetlen szerepéről beszéljen. A látogatás részeként interjút adott a The Irish Rovernek, melyben az LMBT-ideológiáról is kifejtette véleményét.

Ellen kell állnunk az LMBT-ideológiának

„Abszolút nemet kell mondanunk az LMBT-propagandára, ellen kell állnunk az LMBT-ideológiával szemben, mert az teljesen rossz. Abszolút ellentétes a mi természetes, filozófiai és teológiai antropológiánkkal” – jelentette ki a bíboros.

Majd hozzátette, ha valaki a szexuális identitásával kapcsolatban küszködik, akkor forduljon Istenhez, vagy beszélje meg a problémáit egy jó tanácsadó és lelkipásztor segítségével az egyházban.

Istennek terve van ránk nézve

„Isten minden embert szeret – szexuális irányultságtól függetlenül. De az észérvek és a kinyilatkoztatás alapján tudjuk, hogy Istennek van egy terve arra vonatkozóan, hogyan éljenek az emberek” – szögezte le a bíboros.

A bíboros közvetve kitért a transzneműség kérdésére is, hangsúlyozva a férfiak és nők közötti különbségtétel fontosságát.

„Ha valaki katolikus, akkor hisz abban, hogy Isten az embert férfinak és nőnek teremtette” – fejtette ki. Ezután egyértelműen megfogalmazta, hogy a két nem közötti különbségtétel az emberiség és a következő nemzedékek létezésének abszolút feltétele.

Végül kitért arra is, mennyire fontos, hogy a gyermekek ellentétes nemű szülők mellett nőjenek fel, az anyai és az apai orientáció két pólusa között.

Fejleszteni kell a szexualitást

Müller megjegyezte továbbá, hogy nemcsak az LMBT-ként azonosított emberek küzdenek a szexualitás kérdésével, hanem a heteroszexuálisoknak is állandó kihívásokkal kell szembenézniük. „Isten azt a feladatot adta nekünk, hogy a szexualitást ajándéknak tekintsük, amellyel nagy felelősség is jár. Ráadásul ez egy mélyen személyes ajándék, ezért nem szabad félvállról venni (…)  Fejlesztenünk kell, és hagynunk kell, hogy a szexualitásunk megérjen” – magyarázta a bíboros.

Müller bíboros: Ferenc pápa felzúdulást keltő rendelkezéseit bármelyik következő pápa módosíthatja

 

Őeminenciája ezután beszélt arról, hogy mi lenne egy férfi célja az életben. Hogy találjon egy nőt és családot alapítson vele. Ha pedig nem a családot választja az illető, akkor a papi hivatást javasolta neki.

Egy testté és egy lélekké kell válni

Gondolatait a házasság szentségével zárta a bíboros. Megfogalmazta, hogy mennyire fontos a házasságon belüli tisztaság. Amikor a társak kizárnak minden más szexuális partnert és megtanulnak a házasságon belül felelősen élni a szexualitásukkal. „Mindannyiunknak meg kell tanulnunk a másik ember iránti hűséget” – hangsúlyozta. Egy testté és egy lélekké kell válni, mert az a házasságon belüli tisztaság!

Az élet értelmét ideológiákban keressük

Gerhard Müller bíboros végezetül egy tanulságos summázattal fejezte be az interjút:

„A nyugati világ elvesztette a vallást és az Istenre való irányultságát. A lét értelmének keresését ideológiákkal helyettesítettük.”