“Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok” – gyógyír az abortuszon átesetteknek

A magzatvesztés gyászát segítő programsorozat veszi kezdetét Budaörsön, ahol kiállítják a Meg nem született gyermek szobrát.

2023. november 06. Családháló

Ismét látható, ezúttal Budaörsön Martin Hudacek, szlovák képzőművész a „Meg nem született gyermek” névre keresztelt szobra, amely az abortusz és magzatvesztés fájdalmát átélő édesanyáknak és családjuknak segít a múlt sebeinek feldolgozásában.

A Meg nem született gyermek szobra 2023. november 07-től 14-ig lesz látható Budaörsön a Szent Gianna Beretta Molla kiállítás kíséretében a budaörsi Nepomuki Szent János templomban. 

„Gyertek hozzám mindnyájan, akik elfáradtatok, s akik terhet hordoztok, én megkönnyítlek titeket” (Mt 11,28 )

A szobor az abortusz és magzatvesztés fájdalmát átélő szülőknek segít a múlt sebeinek feldolgozásában: sokan számoltak már be lelki gyógyulásról azok közül, akik találkoztak vele. A kiállításhoz kapcsolódóan egy programsorozat is kezdetét veszi Budaörsön, számos előadás, tanúságtétel és lelki program segíti az érintetteket. Szerdán (11.08), csütörtökön (11.09) és hétfőn (11.13) délután 4 és 6 óra között pedig lehetőség lesz csendes imára a szobornál. 

A „Meg nem született gyermek” című alkotás egy abortusz miatt gyászoló nő alakját mutatja, aki tenyerébe temetett arccal, zokogva próbálja feldolgozni fájdalmát. A szobor másik szereplője,

az üvegből megformázott kisgyermek átlátszó testével egy angyalra emlékeztetve megbocsátást sugárzó mozdulattal próbálja az anya fájdalmát elűzni.

A művész elmondása szerint művével arra tett kísérletet, hogy láthatóvá formálja azt a reményt, melyet Krisztus ajándékozott nekünk, amikor a kereszten feláldozta életét értünk, emberekért, biztosítva számunkra a bűnbocsánatot.

Az esemény részletes programja a következő:

November 7. kedd
18.00 Szentmise a megfogant életekért
19.00 A szobrot és a kiállítást bemutatja: Homola Magdi
19.15 Csendes szentségimádás

November 8. szerda
16-18 Csendes ima, felelős: Édesanyák Imái közösség

November 9. csütörtök
16-18 Csendes ima, felelős: MÉCS családközöség

November 11. szombat
9.00 Varga Károly és Erika: „Hozzád kiáltok, s Te meghallgatsz Istenem.” (Zsolt 17,6) – Társra várók, babára vágyók Gianna Beretta Mollával
10.00 Deák-Molnár Edina: „Beszéljétek el minden csodatettét” (Zsolt 105,2) – A gyógyulás útja a posztabortusz szindrómából és a rákból
11.00 Szentmise engesztelésül a meg nem született gyermekekért, celebrálja: Csóka János pálos atya (10.30-tól gyóntat)
19.00 Olaj Anett tanúságtétele a fiataloknak: Lehet-e jó döntés az abortusz? – Tapasztalatok testközelből

November 12. vasárnap
17.00 György-Deák Anna: „Ízleljétek és lássátok, milyen édes az Úr! Boldog az az ember, aki őbenne bízik!” (Zsolt 34,9) – Oltalom Útja – gyógyító lelkinap a gyermeküket magzati korban elvesztett édesanyáknak

November 13. hétfő
16-18 Csendes ima, felelős: Schönstatt közösség

Kiemelt kép forrása: Családháló