„Hogy tetszik lenni?” – pótunoka programot indít a Fesztivál Önkéntes Központ

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.

Fotó: fesztivalonkentes.hu

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Fesztivál Önkéntes Központ közös kezdeményezésében a koronavírus legveszélyeztetettebb csoportjába tartozó, otthonaikba kényszerült idős korosztályt kötik össze olyan szabadidővel rendelkező lelkes fiatalokkal, akik aktív telefonos kapcsolattal társaságot biztosítanak számukra.

Az önkéntes programhoz bárki csatlakozhat. Azok jelentkezését várják a szervezők, akik rendelkeznek egy kis plusz szabadidővel, és biztosítani tudják az idősebbeknek azt, amire jelenleg a legnagyobb szükségük van: egy kis figyelem, kommunikáció, vidám beszélgetések.

Jelentkezz önkéntes pótunokának, ha…

 • szívesen hozzájárulsz a négy fal közé szorult nagymamák és nagypapák szociális életének fenntartásához;
 • szereted a nyugdíjas korúak társaságát, és könnyen szót értesz velük;
 • új, szokatlan élményekre vágysz;
 • ha hiányoznak a saját nagyszüleid, és már nincs lehetőséged velük beszélgetni;
 • sok időd szabadult fel;
 • segíteni szeretnél ebben a helyzetben, de még nem találtad ki, hogyan tudnál.

Mire számíthat, aki jelentkezik?

 • Az önkéntes által megjelölt időintervallumban napi szinten kell tartania a kapcsolatot telefonon vagy videócsevegéssel a vele összekötött hölggyel vagy úrral.
 • Szakemberek (pszichológusok, szociális munkások) által összeállított részletes tréninganyagokat kell elsajátítania, melyek csokorba szedik az ajánlott és kerülendő témákat, illetve alapvető kommunikációs segédletet tartalmaznak.
 • Az önkéntes izgalmas történeteket hallhat, hétköznapi trükköket és a legfinomabb nagyi-sütik titkos receptjeit tanulhatja meg, valamint megoszthatja pótnagyszüleivel az élményeit, amivel hozzájárulhat a generációk összekötéséhez.
 • Része lehet egy közösségnek, új barátokat szerezhet.
 • Tapasztalatait a későbbiekben munkája során kamatoztathatja.

A jelentkezés menete

 1. Kattints a jelentkezés gombra, és töltsd ki az adataidat!
 2. A rendezvények, majd a feladatkörök közül válaszd ki a Hogy tetszik lenni? – t!
 3. Itt felteszünk még pár kérdést, amit ki kell töltened ahhoz, hogy zökkenőmentesen folyjon le a kapcsolatfelvétel.
 4. Ezt követően fogsz kapni egy visszaigazoló e-mailt, és profilodban megtalálod a tananyagokat, valamint a hozzájuk tartozó kérdéssorokat. Kérlek, töltsd ki ezeket is, hogy kellőképp felkészülhess a beszélgetésekre!
 5. Ha sikeresen teljesítetted a teszteket, be fogunk hívni egy online meghallgatásra. Kérlek, válaszd ki a profilodban a számodra legideálisabb időpontot!
 6. Ezt követően online fogunk küldeni neked egy szerződést, amit egy kattintással el is tudsz fogadni. Ha nem töltötted még be a 18. életévedet, kérlek, írasd alá a szerződést a törvényes képviselőddel, és küldd el nekünk szkennelve a hogytetsziklenni@fesztivalonkentes.hu-ra!

A kampányra azok is jelentkezhetnek, akiknek pótunokára van szükségük. Ebben az esetben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ingyenesen hívható telefonszámát kell tárcsázni: +36-1-391-4710.