Íme egy férfi, aki mintát és hasznos tanácsokat ad azoknak fiúknak, akik apa nélkül nőttek fel

Rob Kenney részben saját keserű tapasztalatai, részben Istenkeresése során döntött úgy, hogy segíteni szeretne azoknak a fiúknak, akik apa nélkül nőnek fel.

apa
2020. augusztus 14. Családháló

Fotó: Youtube

Rob Kenney nem véletlenül fogott bele apapótló projektjébe – saját keserű tapasztalatai vezették el addig, hogy rájöjjön: tud segíteni a hozzá hasonló fiatal fiúkon.

Története szívszorító: 14 éves volt, amikor édesapja elhagyta őt és hét testvérét. A fiatal fiú kamaszkorában sokat küszködött az apaminta hiányával, majd házassága válsága és Istenkeresése vezette végig azon az úton, amelyen végül meg tudott bocsátani szülőapjának – közvetlenül annak halála előtt.

Rob ma már 29 éve házasságban él, és két sikeres felnőtt gyermek édesapjakét döntött úgy, hogy megpróbál segíteni azoknak a fiúknak, akik hozzá hasonlóan szenvedtek az apai minta hiányától.

Amikor gyermekei kirepültek, úgy döntött, felszabadult energiáit olyan célra fordítja, amellyel segíthet másokon. Ezután indította el Youtube-csatornáját „Apa, hogy kell…?” (Dad, How Do I?) címmel, amelyen praktikus tanácsokat ad olyan férfias feladatok elvégzéséhez, mint például egy kocsi olaj- vagy kerékcseréje, a nyakkendő megkötése, vagy éppen a mosogató dugulásának elhárítása.

„Mindig is az volt a célom az életben, hogy jó embereket, ne pedig jó gyerekeket neveljek” – magyarázta egy interjúban az apa, aki a praktikus tanácsokon túl élettapasztalatait is szeretné átadni az ifjúságnak. Mondanivalója pedig, úgy tűnik, megtalálta az információra éhes közönséget: szívmelengető, humoros videóinak megtekintésszámai az egeket verdesik, csatornájára mostanáig 2,48 millióan iratkoztak fel, és a szám egyre csak nő.

Saját bevallása szerint egyébként eredetileg csak egyszerű, praktikus tanácsokat szeretett volna adni, de aztán a közönség reakciója rádöbbentette, hogy teljesen más húrokat is sikerült megpendítenie. Az pedig, hogy ilyen komoly rajongótáborral rendelkezik, bizonyítja, hogy az internet közönségének és legfőképpen a fiataloknak óriási szüksége van egy olyan melegszívű, dolgos és mindíg elérhető apaképre, mint amit Rob megtestesít.