Lehetőségek gyerekkel a járvány idején

Összegyűjtöttünk néhány remek kezdeményezést, amely a kényszerű szobafogság idején segíthet átvészelni ezt az emberpróbáló időszakot.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
koronavírus
2020. március 20. Családháló

Fotó: Pixabay

A koronavírus leghatékonyabb megelőzése az önként vállalt karantén, ennek nyomán a gyermekek hétfőtől nem járnak közoktatási intézménybe. Az idősebbeknek továbbra is feladatuk a tanulás, a kisebbeknek nincs ilyen kötelezettségük, de minden korosztályra igaz, hogy a szülőknek minden kreativitásukat össze kell szedni ahhoz, hogy egész nap le tudják foglalni gyermekeiket. Összegyűjtöttünk néhány remek kezdeményezést, amely a kényszerű szobafogság idején segíthet átvészelni ezt az emberpróbáló időszakot.

Kísérletezzünk otthon!

Minden hétköznap 11 órától jelentkezik a múlt héten bezárt Csodák Palotája Facebook-oldalán, így együtt tudnak a gyerekek otthonukban kísérletezni az intézet munkatársaival. Az ovis, játékos feladathoz szükséges eszközöket előre közzéteszik, de utólag is el lehet majd érni a videókat, ha valaki később szeretné elvégezni a kísérletet.

#maradjotthon torna

A kényszerű otthonmaradás idejére szabadon elérhető videótárat nyitott a Gyerünk, anyukám!, amely elsősorban édesanyák, nők számára nyújt otthoni tornázási lehetőséget. Most gyerekeknek szóló „Mesetorna” videótárukat ingyenesen, 0 Ft-ért megvásárolva bármikor elindíthatjuk az általuk kínált szuper videókat, amikkel nem csak lekötni tudjuk gyermekeinket, de le is mozgathatjuk őket, ami a jelen helyzetben óriási lehetőség!

Élő közvetítések koronavírus idején

Egy emberként mozdult meg a magyar művészvilág is, és nem egy előadó jelezte az interneten, hogy lekötetlen idejét, energiáját a köznek adja. Létesült is erre egy platform, ami a Facebookon az Élő közvetítések koronavírus idején címet viseli, s ahol gyermekeknek szóló tartalmakkal is találkozhatunk. Huzella Júlia pedig saját oldalt indított a közösségi oldalon Tíztőlmese címmel, ahol gyermekmeséket olvas fel 10 órakor az érdeklődőknek.

Természetközeli

A pécsi állatkert fókakamerát állított fel, ahol élőben nézhetjük az ott élő fókapár életét, mindennapjait.

Otthoni tanulás együtt

Nem csupán a szórakoztatás irányában találhatunk kitűnő kezdeményezéseket, egy négy gyermekes, pedagógus végzettségű anyuka, György-Deák Anna például blogot indított, melyben az otthoni tanulás, az azzal kapcsolatos tapasztalatok, élmények megosztására készül, s nem titkolt szándéka, hogy ezzel segítséget nyújtson azoknak a szülőknek, akik kevésbé tapasztaltak ezen a területen.

Ti ismertek hasonló kezdeményezést, amit szívesen megosztanátok? Írjátok meg nekünk!