Már lehet pályázni a Családbarát Kórház 2020 címre

Elindult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közös pályázata.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.

Fotó: Pixabay

Elindult a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Magyar Kórházszövetség közös pályázata, amelyen egészségügyi intézmények a Családbarát Kórház és a Családbarát Kórházi Osztály címért indulhatnak.

A kiírók célkitűzése, hogy a kórházi szférában meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa, illetve az, hogy a családbarát szemlélet minél inkább elterjedjen, ezzel segítve a kórházi dolgozók jobb munka-magánélet egyensúlyát, nagyobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását.

“A Családbarát Kórházi Osztály díj nagyon hatékonynak bizonyult, mert

sorban állnak az orvosok es az ápolók a díjat elnyert családbarát kórházaknál,

míg máshol lasszóval kell fogni a munkavállalókat” – fogalmazott Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke.

“A családbarát szemléletű szervezet a modern kor követelményeinek és a fiatal munkaerő elvárásainak megfelelő vezetési technikákat feltételez, ezért különösen fontos ezen szervezetek bemutatása, példaként állítása. Mindezek mellett pedig ezek az intézmények

harmonikusabb gyógyulási folyamatot

biztosítanak a betegek és hozzátartozóik számára” – mondta Ujvári Enikő, a szervezet alelnöke.

A díjakért harmadik alkalommal lehet indulni, az első évben 13 vidéki és 3 budapesti kórházi osztály érdemelte ki a családbarát címet. A fődíjat tavaly a Bács-Kiskun Megyei Kórház nyerte el, mert három osztálya is eredményesen pályázott a családbarát kórházi osztály minősítésre. Családbarát Kórház díjat minden évben csak egy intézmény kaphat.

Pályázni Családbarát Kórházi Osztály címre 2019. december 16-ig, Családbarát Kórház címre 2020. február 24-ig lehet.

A pályázat feltételeiről részletesen itt olvashatunk.