Megtartotta az erőszakból fogant babát, aki ma már életvédő pap

Alfar Antonio Vélez atya hálás édesanyjának, amiért elutasította az abortuszt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2019. szeptember 17. Családháló

Fotó: Pixabay

“Anyám legnagyobb büszkesége az volt, hogy megvédte az életet” – mondta Alfar Antonio Vélez atya. Az eredetileg Kolumbiából származó pap most Argentínában misszionárius, két plébánián szolgál lelkészként. 2012-ben döntött úgy, hogy személyes vallomásként nyilvánosságra hozza történetét a latin-amerikai országok abortuszliberalizációjára reagálva.

“Anyám mélyen hívő, hűséges, szent nő volt. Mindig azt mondta – a szörnyű körülmények ellenére – hogy egy új élet csodáját hordozta magában. Egy olyan életét, akit Isten ajándékozott neki, és akit meggyőződése miatt nem tudott elvetetni. Vallotta, hogy ha Isten ezt megadta neki, annak oka van.”

Vélez atya édesanyját 27 éves korában erőszakolták meg a kollégái egy bulin, miután droggal elkábították. Mikor fény derült a terhességre, a lány családja nyomására hozzáment egy özvegy emberhez, aki később bántalmazta. Tőle is született gyermeke, és mivel éveken át kényszerült vele maradni, Alfar Antoniot a nagymamájához küldte, hogy megvédje, s a kisfiú ott nevelkedett.

Fotó: Pixabay

“Anyám elmondta, mi történt. Azt sem hallgatta el, hogy rengetegen buzdították abortuszra. Mások azt tanácsolták neki, hogy adjon el vagy adjon örökbe. Volt is jelentkező… Számomra (mikor kiderült) mindez nagyon nehéz volt. Csupán tíz éves voltam ekkor.”

Egy nap a fiú kérdőre vonta Istent: “Bementem egy templomba hogy panaszosan megkérdezzem, miért tette ezt velem? Amíg ott kiabáltam Istennel, bejött egy pap, és rámutatott: rosszul teszem fel a kérdést: Ne azt kérdezd miért, hanem azt, hogy mivégre? – tanácsolta. Azt mondta, hogy a helyzetem miatt

Isten nagy dolgokra hívott el.”

A pap azt is megmagyarázta, hogy Isten nem mindig egyenes utat szán nekünk, de helyzete miatt a Magasságos eszközévé válhat. Alfar Antonio ezután elolvasta Jeremiás könyvének egy részletét, melyben az Úr hívja a prófétát, ám az ellenáll neki. Ekkor Isten azt mondja:

“Ne aggódj, mindent megteszek érted!”

Vélez atyát mélyen megérintette az a beszélgetés: Az a pap olyan nekem, mintha az apám lenne – fogalmazott.

Alfar Antonio ettől kezdve katekumen majd végül papnövendék lett. Mára a kisfiú, aki egy erőszakos, borzalmas cselekményben fogant, boldog pap, aki elkötelezett az élet védelme mellett.

-VIA-