Ne várj 72 órát! címmel kampány indult az eltűnt gyermekek mielőbbi megkerüléséért

Kampány indult az eltűnt gyermekek mielőbbi megkerüléséért Ne várj 72 órát! címmel - mondta Bagota Béla, a Valan - Az angyalok völgye film rendezője.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
eltűnt
2019. november 11. MTI, Családháló

Fotó: Pixabay

Kampány indult az eltűnt gyermekek mielőbbi megkerüléséért Ne várj 72 órát! címmel – mondta Bagota Béla, a Valan – Az angyalok völgye film rendezője az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

A film hazai forgalmazója, a Mozinet és az Országos Rendőr-főkapitányság összefogásával készült videók célja felhívni a figyelmet a gyerekeltűnési ügyekre, az információszolgáltatás fontosságára annak érdekében, hogy megelőzzék a hasonló ügyeket, az eltűnt gyermekek pedig minél előbb megkerüljenek – emelte ki a rendező.

Nagyon fontos tudnivaló, ami a filmben is elhangzik, hogy eltűnés esetén nem kell 72 órát várni, azonnal meg lehet tenni a bejelentést és minél hamarabb meg is kell. Szintén kevesen tudják, hogy az eltűnés nem évül el 90 évig, azaz eddig nyomoz a rendőrség. Nem csupán a hátrányos helyzetű gyermekek érintettek, jómódú gyermekek is tűnnek el.

Kele János rendőrőrnagy szerint  fontos védőfaktor a szeretet, a szülővel való jó kapcsolat és az otthoni odafigyelés. Ez a legjobb megelőzés – hangzik el a videóban.

Bagota Béla elmondta: filmjük – melynek középpontjában egy rejtélyes módon eltűnt kislány esete áll – premierjét november 21-én tartják.

A filmet Erdélyben, Balánbányán forgatták, mert ott találtak olyan kisvárost, ahol a forgatás idejére garantált volt a havas táj.