Téli programlehetőségek a minőségi időtöltésért

Cikkünkből kiderül, milyen izgalmakkal lephetitek meg magatokat, igazán felejthetetlenné varázsolva a téli pillanatokat.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
családi program
2019. december 10. Lengyel Réka

Fotó: Pixabay

A nyár elmúltával sem kell lemondanotok a családi programokról, hiszen a hidegebb hónapok is számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínálnak. Cikkünkből kiderül, milyen izgalmakkal lephetitek meg magatokat, igazán felejthetetlenné varázsolva az őszi és téli pillanatokat.

Különleges őszi családi programok

Az ősz az egyik legjobb évszak, hiszen már nincs meleg, de még mindig kellemes az időjárás. A következő három program az egész család számára kiváló szórakozást tartogat:

Egyedi élménytúrák

Az őszi természetjáró sétákat egyedi élménytúrákkal gazdagíthatjátok, Magyarországon többek között a Bükk hegységben szerveznek ilyen jellegű kirándulásokat. A friss levegőn szinte észrevétlenül repül az idő, miközben számtalan kalandban vehetettek részt.

A program során különféle feladványokat oldhattok meg és akadálypályákon haladhattok át. A túrák nincsenek életkorhoz kötve, az idősebbek is megerőltetés nélkül végig sétálhatnak a kijelölt szakaszon.

A szervezők a kirándulás végén forrócsokival, forralt borral és közös bográcsolással várják a családot. Az élménytúrák nem kerülnek sokkal többe, mint az állatkerti vagy a játszóházi belépők.

Családi traktorozás

Az őszi mezőgazdasági munkák szintén kiváló szórakozási lehetőségeket biztosítanak. A családi traktorozás keretein belül közelebbről is megismerkedhettek a gazdasági járművekkel. A programon szakképzett oktató segítségével sajátíthatjátok el a traktorozás alapjait, és betekintést kaphattok a különféle idénymunkákba is.

Életkori megkötés nincs, az eseményen bárki részt vehet. Mivel az élmény traktorozás a tesztvezetéssel együtt körülbelül 1-2 órát ölel át, ezért különösebb előkészületeket nem igényel. A szervezőkkel azonban minden esetben egyeztetni kell.

Bár a közös traktorozás a drágább tevékenységek közé tartozik, megéri befizetni rá, hiszen valóban emlékezetes pillanatokkal gazdagíthatja a családot. A tiszagyendai Élmény Tanyán például modern John Deere traktorokat próbálhattok ki.

Szabadtéri paintball

Az ősz tökéletes évszak a szabadtéri paintballozáshoz is, ami egy kihagyhatatlan sportolási lehetőség a nagyobbak számára. Országszerte rengeteg pálya található, különböző nehézségi szinttel és felszereltséggel.

Ez a tevékenység ideális azokra az őszi napokra, amikor friss levegőre vágytok. Ha több órásra tervezitek a programot, hideg élelemmel is készüljetek, mert a pályák mellett ritkán van büfé vagy étterem.

Téli programok az egész család számára

A hideg évszakban a téli sportoktól eltekintve viszonylag kevés szabadtéri szórakoztató tevékenység áll a rendelkezésetekre. Ha már unjátok a szánkózást és a síelést, válasszatok olyan programokat, amelyeket akár a fűtött helyiségekben is élvezhettek.

Falmászás

A falmászás különösen nagyszerű családi élmény lehet, hiszen a többféle pályával ellátott termek aktív kikapcsolódásra csábítanak. Számos helyszínen szakképzett oktatók állnak rendelkezésetekre, akik az alapok mellett segítenek a biztonsági szabályok elsajátításában is.

A falmászás a gyerekek hangulatától függően, általában 1-2 órát vesz igénybe. Az árát tekintve, a közepesen drága programokhoz sorolható. Felszerelést nem kell magatokkal vinni, minden szükséges eszközt az üzemeltetők biztosítanak.

Mozizás egy mini vetítőteremben

A téli hónapok a meghitt mozizásokról is szólnak, ilyenkor összejön a család és a kanapétok kényelmében élvezhetitek a kedvenc filmeteket. Mindezt azonban új szintekre is emelhetitek, ha ellátogattok egy mini vetítőterembe.

Itt a hagyományos mozis székek helyett, akárcsak a nappalitokban, kényelmes ülőgarnitúrák találhatók. Egy terem legfeljebb 5-10 fő befogadására alkalmas, a valódi élményekről pedig a falra kifeszített vetítővászon gondoskodik. A film előtt, mint minden moziban, popcornt, üdítőt és édességeket tudtok vásárolni.

A családi mesenézések mellett, szülinapi zsúrokat és egyéb bulikat is szervezhettek. Az életkor nincs megkötve, bár a korhatáros filmeknél az ajánlásokat érdemes megfogadni. Az árakat általában a helyszínen eltöltött idő határozza meg, de nem jelentenek sokkal nagyobb anyagi megterhelést, mint más mozis programok.

VR – virtuális kalandok

Ha szeretnétek rövid időre kiszakadni a hétköznapokból, a 7 év feletti gyerekekkel virtuális kalandokra is vállalkozhattok. Budapesten működik az ország egyik legnagyobb és legjobban felszerelt VR szórakoztató központja, ahol számtalan világ vár felfedezésre.

Kíváncsiak vagytok, milyen lehet a Grand Canyonnál sétálni, vagy az űrben keringeni? A szemüvegek és más eszközök hihetetlen dimenziókba repítik a családot!

A szobákban profi játékmesterek segítenek abban, hogy minél jobban át tudjátok magatokat adni az élményeknek. A virtuális utazások mellett izgalmas várostromok, tenger alatti kalandok és ádáz űrcsaták részesei lehettek. A program már néhány ezer forinttól elérhető.

Ünnepi workshopok

Ha szeretnétek együtt készülődni a karácsonyra, látogassatok el egy-egy ünnepi workshopra is, ahol saját kezűleg készíthettek ajándékokat és egyéb díszeket. A legtöbb foglalkozás valamilyen tematikára épül, vannak például süteménysütő, képeslapfestő, valamint illatgyertyaöntő programok.

Ezek általában gyermekbarát rendezvények, ugyanakkor vannak kifejezetten felnőtt workshopok is. Az utóbbiakon nem csupán kézműveskedéssel, hanem kellemes és meghitt beszélgetésekkel segítenek a szervezők felkészülni az ünnepekre. Az árak az anyagköltségektől függően változnak.