Sikeres tornász és modell lett a Down-szindrómás kislányból

Két éves koráig nem tudott járni, küzdelme és kitartása mégis olyan célok felé repítette, amelyeket sokunk megirigyelhetne.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
speciális
2019. október 21. Családháló

Fotó: http://chelseaworldchampion.com

Chelsea Werner Down-szindrómával él, 24 éves. Két éves koráig járni sem tudott és a szüleit nem biztatták azzal, hogy kislányuk valaha teljes életet élhet: az orvosok szerint számtalan nehézséggel kellett volna szembesülnie. Chelsea azonban kiemelkedően tehetségesnek bizonyult és hála elhivatott edzőinek olyan messzire jutott, amelyről sokan csak álmodni mernek.

Október a Down-szindróma hónapja. Álljon itt most egy rendkívüli ember példaként mindannyiunk előtt: egy Down-szindrómás kislány, aki ma már felnőtt nő és aki bebizonyította a világnak, hogy a szépség belülről fakad, hogy minden ember egyedi és gyönyörű, és hogy a nehézségek ellenére sem kell lemondani az álmainkról.

Chelsea Wernerről senki nem gondolta volna, hogy olyan képességei vannak, amelyek arra predesztinálják, hogy sikeres atléta válhasson belőle, hiszen két éves koráig járni sem tudott. De 8 évesen, amikor kipróbálta a gimnasztikát, azonnal szerelembe esett.

Pedig izmai nem voltak túl erősek a feladathoz. De a kislány keményen küzdött céljaiért, sokszor egy évig gyakorolt egy olyan gyakorlatot, ami másnak pár hónapba tellett volna. Szülei – látva elhivatottságát – edzőt kerestek neki. Chelsea soha nem adta fel, még akkor sem, amikor a speciális olimpiára felkészülő csapat megszűnt Észak-Kaliforniában és egy versenycsapatba került edzeni.

Kitartása végül meghozta a jutalmát: 2012-ben a Speciális Olimpia keretein belül nemzeti atlétikaversenyt hirdettek, amelyen egy év kemény gyakorlás után Chelsea hozta el az aranyérmet. Címét az azt követő három évben is megvédte. Ezt követően a világbajnoki cím is kétszer lett az övé.

Speciális olimpiai érmein túl a H&M is reklámarcának kérte fel a fiatal lányt, aki örömmel vállalta a feladatok kikövezve az utat sorstársai számára. Chelsea most éppen a New York-i divathéten debütál egy olyan ügynökség színeiben, aki a való életből vett modellekkel dogozik.

Példája mindannyiunk számára iránymutató lehet.

Egy világbajnok gyakorlat: