Családháló

Kezdőoldal Egészség és lélek Nem mindennapi kampányfilm az online zaklatás ellen – videó

Nem mindennapi kampányfilm az online zaklatás ellen – videó

Magyarországon minden harmadik gyereket érinthet az online zaklatás és az internet más veszélyeket is rejt, amelyekről a szülők gyakran nem is szereznek tudomást. A neten, arc nélkül, jóval könnyebben előfordul, hogy kihasználják a fiatalokat. A megelőzés szakemberek szerint egyértelműen a tudatos internethasználat lehet.

Család.hu,

Az internet nem felejt és a Hegyvidéki ONvédelem Programban például a gyakorlati tippeket kortárs mentorok adják át. Az elkészült kutatás válaszai és a tapasztalatok alapján főként a videómegosztók és a közösségi oldalak használatáról kell bemutatót tartani, előbbiről az agresszív vagy pornográf tartalmak, utóbbiról pedig az online zaklatások, kiközösítések, adatvédelmi problémák miatt.

A XII. kerület kutatásából kiderült: a szülők nagyon alábecsülik az internet anonim személytelenségében leselkedő veszélyeket. Amíg a szülők mindössze 6 százaléka gondolja, hogy a gyermeke olyasvalakivel beszél meg találkozót, akit még sosem látott, csak az interneten beszélgetett vele, addig a gyerekek saját bevallása szerint ez 21 százalékban fordul elő.

Egy spanyol mobilszolgáltató is erre a jelenségre hívja fel a figyelmet egy szerelmes történetnek induló kisfilmmel, amely a gyerekeket és a szülőket is elővigyázatosságra inti.

A cikk ITT folytatódik.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
Még egyszer a Kék Bálna-jelenségről

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Oroszországban, Kazahsztánban, Kirgizisztánban és Ukrajnában egyre több áldozatot szed a Kék Bálna-jelenség, amely különböző...

“Vádlott, álljon fel! Az ítélet: rák!” – a Rákellenes Liga kampányfilmjének margójára

Nem fér a fejembe. Egyszerűen nem értem, hogy kinek juthatott eszébe ilyen „reklámfilmet” forgatni, és kik voltak azok, akik erre...

Close