Családháló

Kezdőoldal Háttér Biciklis gyermeküléseket teszteltek – szánalmas eredmények

Biciklis gyermeküléseket teszteltek – szánalmas eredmények

Egyik kerékpárra szerelhető gyermekülés sem felelt meg a biztonsági követelményeknek abból az öt fajtából, amelyeket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). A legfőbb veszély, hogy leválhat a bicikliról az ülés.

Írta: Paulik András,

Egyik kerékpárra szerelhető gyermekülés sem felelt meg a biztonsági követelményeknek abból az öt fajtából, amelyeket a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH). A legfőbb veszély, hogy leválhat a bicikliról az ülés.


A hatóság 4 fajta hátra, csomagtartóra szerelhető és egy előre szerelhető gyermekülés biztonságosságát vizsgálta, és  megállapította, hogy a biztonsági követelményeket egyik gyermekülés sem elégítette ki, azok tehát a használat során veszélyeztetik a gyermekek egészségét és biztonságát.

A legfőbb, balesetveszélyt jelentő hiba, hogy az ülést nem lehet megfelelően a kerékpárhoz rögzíteni, így az leválhat a kerékpárról.

Az ülőfelület háttámlájának és a lábtartóknak az előírástól eltérő mérete, valamint a lábtartó hiánya és a gyengén terhelhető lábrögzítő pánt is baleset kockázatát hordozza. Sérülésveszéllyel járhat továbbá, hogy a felszerelt ülés elérhetőségi zónájában nem megengedett méretű nyílások vannak, amelyekbe a kisgyermek ujjai beszorulhatnak. Szintén balesetveszélyes a biztonsági öv hiánya, illetve annak könnyen nyitható csatja. Felületi sérüléseket okozhatnak emellett az ülésnek a gyermek által elérhető részein lévő sorjás élei és sarkai – állapította meg az NFH vizsgálata.

A nem biztonságos gyermekülések esetében a hatóság elrendeli azok kivonását a forgalomból.

Az NFH a következő években is szúrópróbaszerűen vizsgálni fogja a kerékpárra szerelhető gyermeküléseket – olvasható a hatóság közleményében.

Hozzászólások

hozzászólás

CÍMKÉK:
“A férfi és nő egységére épített család a társadalom legalapvetőbb építőköve”

KDNP a Budapest Pride-ról: a homoszexuálisokat jogilag nem éri hátrányos megkülönböztetés.

Kitiltanák a nyilvánosan szoptató hajléktalan anyát a szállóról?

Ki akartak tiltani egy Hawai utcáin élő asszonyt a hajléktalanszállóból, mert nem takarta el magát “megfelelően”, amikor kisbabáját szoptatta.

Close