Fejérdy Zsófia: Értéket közvetítünk

A PromoBox ApaVilág kiadványának sajtónyilvános bemutatójára 2016. november 30-án, kerekasztal-beszélgetésformájában került sor a cég éves, Országos Szülésznő és Nővér Konferenciáján, ahol elhangzott az is, hogy idén tavasszal az utolsó magyarországi kórházat is elérték, ezáltal immár 100%-os a „lefedettségük”.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
Radetzky Jenő
2016. december 08. csalad.mandiner

Az apa-téma azonban nem most és nem ezzel a kiadvánnyal került a PromoBox fókuszába, hiszen a cég honlapján már jó ideje megszólítják az édesapákat is, nekik és róluk szóló írásokkal, hasznos tanácsokkal. A konferencia szünetében Fejérdy Zsófiával, a cég tulajdonos-ügyvezetőjével beszélgettünk.

Milyen hosszú út vezetett el odáig, hogy jelenleg Magyarország összes kórházával együttműködtök, azaz gyakorlatilag minden kismama kap PromoBox BabaCsomagot?

Fejérdy Zsófia: Valóban, hosszú volt az út, de az első pillanattól arra készültem, hogy minden szülészeten átvehető legyen a BabaCsomag. Hálás vagyok, hogy ott lehetünk valamennyi kisbaba születésénél az országban! Ezt a PromoBox érte el egyedüliként és elsőként Magyarországon. Az innováció, a folyamatos fejlesztés és a mindenben prémium minőségre való törekvés mellett azt tartom kulcsfontosságúnak, hogy win-win-win filozófia mentén építettem fel a PromoBox-ot.

Az ajándékcsomagjaink érdekesek, vonzók, olyan értékek lapulnak benne, mint az EMMI Babaköszöntő Ajtódísze, a Magyar Állami Operaház Útravaló CD-je, hasznos kiadványok és termékminták. A szülészetekkel napi kapcsolatot ápolunk. Vezető márkákkal, nagy múltú intézményekkel és a magyar kkv-szektor kiváló vállalataival is szoros partnerséget sikerült kiépíteni. Mind a három pillér nagyon fontos összetevő ahhoz, hogy értékeket közvetítsünk.

Fotó: facebook.com/BabaCsomag

Forrás: facebook/PromoBox

Először volt a BabaCsomag, aztán néhány éve „megszületett” a VárandósCsomag is. Ezt is minden leendő kismama megkapja? Hogyan és mikor jutnak hozzá?

Fejérdy Zsófia: Minden várandós kismama átveheti az ingyenes csomagot a PromoBox által fejlesztett egyedi alkalmazás, az Édes Kisbabám mobil applikáció segítségével. A VárandósCsomag célja, hogy a babavárás időszakában fontos tanácsokkal, ötletekkel segítse a kismamákat. Az Alma Gyógyszertárak hálózatában, országosan elérhető. Az átvételhez szükség van egy egyedi kód mellett a Várandós Gondozási Kiskönyvre is, így a várandósság 8-9. hetétől kezdve bármikor átvehető.

Mi van ezekben a csomagokban, azaz konkrétan mivel segítitek a kismamaságra való felkészülést és a baba érkezése utáni időszakot?

Fejérdy Zsófia: A babavárás és a gyermekszületés időszaka rendkívül mozgalmas minden család életében. Ahogy növekszik a magzat az anyaméhben, ahogy fejlődik a kisbaba az első életévben: napról napra új élményeket élnek át a családok és új ismeretekre van szükségük. Az információs kiadványok, magazinok kaput nyitnak hasznos ismeretekre, a termékminták kockázat nélküli kipróbálási lehetőséget teremtenek, a partnerek apró, praktikus ajándékai pedig nagyon kedveltek a csomagokban.

1495476_701858773166642_899642100_n

Forrás: facebook/PromoBox

 A legfrissebb újításotok az Apavilág – a BabaVáró és az Édes Kisbabám babagondozási kiadványok mintájára. Miért érezted szükségét ennek a kiskönyvnek, hogy jött az ötlet és mi a célod vele?

Fejérdy Zsófia: Piacvezető családmarketinggel foglalkozó cégként folyamatosan keressük, hogyan tudnánk még több hasznos ajándékot átadni a magyar családoknak. Sok visszajelzést kaptunk, hogy a BabaCsomagba kerülő kiadványokat nemcsak az anyukák olvassák el, hanem az édesapák is.

Az apák bevonása a gyermek gondozásába már a születéstől kezdve rendkívüli fontosságú, megerősíti a családi összetartozást, a férfit és a nőt szülőpárrá kovácsolja össze. Ezért döntöttünk úgy, hogy az újszülöttjükkel ismerkedő édesapák számára készítünk egy kiadványt, támogatva őket az apaszerep megélésében. Az ApaVilág 2017 januárjától ingyenesen átvehető a szülést követően a szülészeteken, hiszen valamennyi PromoBox BabaCsomagba bekerül.

Forrás: csalad.mandiner.hu

Forrás: csalad.mandiner.hu

Neked milyen apaképed volt/van, milyen a kapcsolatod az édesapáddal?

Fejérdy Zsófia: Mindannyian hozunk egy értékrendet otthonról, látunk egy modellt, egy feladatmegosztást. Nálunk, Édesapám orvos –professzor, világéletében vezető volt, a Semmelweis Egyetemen töltött be vezető pozíciókat. Szerencsés vagyok, Édesapámtól örököltem a vezetői készségeimet. És egyre inkább kiderül, hogy még ebben a témakörben is szerepe van a géneknek. Mostanában, amikor beszélgetünk róla és gyakran kikérem a tanácsát, kiderül, mennyi mindent csinálok ösztönösen úgy, ahogy Édesapám. Édesanyámtól a segítő szándékot, a nyitottságot, a családszeretetet, a család fontosságát, összetartását és a gondoskodást örököltem, a jó dolgok befogadására való nyíltságot -ezeket is rendkívül fontos értékeknek tartom.

Amikor kisbaba voltam, fogorvos Édesapám rendelője a szomszéd szobában volt. Édesapám sokszor éjszakába nyúlóan rendelt, nagyon sokat dolgozott. Amikor azonban jött a fürdetési idő, kijött a rendelőből, átvitt a várótermen, megfürdetett, amíg a kedves páciens elzsibbadt az érzéstelenítő injekciótól, és visszament rendelni. Bár apró baba voltam, a családi legendárium megőrizte ezt a kedves szokást, és minden helyzetben tudtam, bármi is történik, Édesapámra számíthatok. Ez a szoros kötődés ott, kisbabakorban, az esti rutinnal kezdődött. Ennek örömét, ennek fontosságát szeretnénk megmutatni minden édesapának az ApaVilág című kiadványban is.

Az interjú a Család.mandiner oldalán folytatódik!