Kováts Vera: “Bármiből meg lehet élni, csak akarni kell!”

Mindössze tizenhét éves, de egy ország ismeri. Az, ahogy az X-faktorban természetességével, kedvességével és lenyűgöző hangjával kiállt a színpadra, egyértelművé tette: Kováts Verának ez az útja. Őt kérdeztük sikerről, célokról, értékekről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 13. Gyarmati Orsolya

Mindössze tizenhét éves, de egy ország ismeri. Az, ahogy az X-faktorban természetességével, kedvességével és lenyűgöző hangjával kiállt a színpadra, egyértelművé tette: Kováts Verának ez az útja. Őt kérdeztük sikerről, célokról, értékekről.


Családháló: Már gyerekkorodban kiderült, hogy van tehetséged az énekléshez?

Kováts Vera: Igen, egész kicsi korom óta énekelgetek, próbálkozom. Soha nem volt kérdés mi leszek, ha nagy leszek! Vagy híres színésznő vagy világhírű énekesnő.

CSH: Milyen érzés volt ilyen fiatalon néhány hét alatt valódi hírességgé válni?

KV: Irtó furcsa, de nagyon jó! Olyan volt, mint egy álom. Viszont nagyon nehéz ott maradni a köztudatban, ezért most nagyon keményen dolgozok, hogy ez sikerüljün.

CSH: Milyen folyamatok zajlottak le a személyiségedben az átélt sikerek hatására?

KV: Ezt nagyon nehéz megfogalmazni. Úgy érzem, több lett az önbizalmam. Nagyon sokat változtam, érettebb lettem, és egy kicsit nagyszájúbb is.

CSH: Mit tanultál meg saját magadról ez alatt az időszak alatt?

KV: Soook-sok mindent. Például azt, hogy ha valamit nagyon akarok, azt megszerezhetem magamnak, ha eleget dolgozok és küzdök érte. Úgy érzem, igazából ez alatt az időszak alatt kezdtem el felnőtté válni.

CSH: A szüleid folyamatosan féltenek, aggódnak érted, talán nem is értenek mindig egyet azzal, amit csinálsz. Hogyan tudod ezt kezelni?

KV: Ezzel szerencsére nincsen semmi gond. Szerintem nem vagyok problémás tini. Néha van egy kis hiszti, hogyha nem engednek el valahova, de  az ilyen dolgokat mindig megbeszéljük.

CSH: Sok veled egykorú ember cél nélkül éli az életét, sokszor utat tévesztve. Mik azok az értékek, amelyek szerinted a legfontosabbak lehetnek ahhoz, hogy a fiatalok érett, tudatos felnőttekké váljanak?

KV: Még én sem vagyok érett, tudatos felnőtt, de azért megpróbálok válaszolni. Mindenkinek van legalább egy olyan dolog, amit ha csak egy egy kicsit is, de szeret csinálni. Szerintem ebből kell kiindulni. Most az én tizenhét éves fejemmel azt gondolom, hogy az a legjobb, ha az ember azt csinálja egy életen keresztül, amit szeret. Bármiből meg lehet élni, ha az illető profin csinálja, csak akarni kell!