Kozma Orsi: „Rengeteget tanulok az ikerlányaimtól”

Kozma Orsi énekessel arról beszélgettünk, milyen az élet, amikor dupla öröm éri az ember és ikrei születnek. Orsi szerint vannak helyzetek, amikor minden erejére szükség van ahhoz, hogy fegyelmezze magát és türelmesebb legyen. Úgy véli: nehéz, de nem lehetetlen küldetés helytállni művészként, feleségként és anyaként.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2016. január 07. Gyarmati Orsolya

Kozma Orsi énekessel arról beszélgettünk, milyen az élet, amikor dupla öröm éri az ember és ikrei születnek. Orsi szerint vannak helyzetek, amikor minden erejére szükség van ahhoz, hogy fegyelmezze magát és türelmesebb legyen. Úgy véli: nehéz, de nem lehetetlen küldetés helytállni művészként, feleségként és anyaként.


Családháló: Mennyire nehéz két gyermeket egyszerre nevelni? Természetükben mások a lányok?

Kozma Orsi: Voltak elképzeléseim, illúzióim, milyen anyuka leszek, vagy szeretnék lenni, de az élet felülírta mindet már azzal is, hogy egyszerre két kislány anyukája lettem. Nagyon nagy segítség az, hogy nem vagyok egyedül, van kire számítanom: a férjem, a nagyszülők mindig ott vannak tettre készen, de még így is előfordul olyan szituáció, amikor minden erőmre szükségem van, hogy fegyelmezzem magam, hogy türelmesebb legyek. Bevallom, ez nem mindig sikerül, de fejlődőképes vagyok. Úgy érzem, nem véletlen, hogy egyszerre jött a két lányka, rengeteget tanulok magamról, és igyekszem tanulni a hibákból. Már két és fél évesek, beszélnek, rengeteget nevetünk, de vannak dacos pillanataik is, van, hogy sztereóban zeng a “NEM!”, a “NEM AKAROK!”. Külsőre is, belsőre is teljesen különbözőek, és kiegészítik egymást. Sára lányom a vezér, de Annát sem kell félteni, ő nagyon vagány, és huncut.

CSH: Van segítséged?

KO: Igen. A férjem, anyukám, és a férjem szülei is segítenek.

CSH: Mennyire nehéz ikrek édesanyjaként, feleségként és aktív művészként is helyt állni?

KO: Nehéz, de nem lehetetlen küldetés. Egyre inkább úgy tapasztalom, hogy fegyelem és szervezés kérdése. Nekem külön kell saját magamban választanom ezeket a “szerepeket”, különben nem tudok működni. Ha színpadra megyek, akkor ezer százalékig ott kell lennem, ha otthon vagyok, igyekszem kikapcsolni a munkát. Feleségként és nőként is igyekszem helyt állni, a férjem mindenben mellettem áll és megérti, ha erőm végén járok.

CSH: Van olyan pillanat, amikor úgy érzed ezt képtelenség kibírni olyan nehéz összeszervezni a tennivalókat?

KO: Igen, van ilyen, de muszáj előre gondolkodni, Mérleg a horoszkópom, és a szervezés megy is, bár persze van, amikor elfelejtek valamit, és akkor galiba van belőle vagy vita, de próbáljuk megoldani. Szerencsés vagyok, mert a férjem ebben is partner. Egy gyöngyszem.

CSH: Az, hogy két gyermeked született egyszerre, megnehezítette az újbóli visszatérést a munkába?

KO: Igen, de szerencsére az élet, lassan és olyan mennyiségben adagolta a lehetőségeket, hogy el tudtam vállalni. Ha meghaladta volna az erőmet, nem vállaltam volna el. De tény, hogy most tudok beindulni igazán, hogy a lányok már kétévesek.

CSH: Terveztek harmadik gyermeket?

KO: A családban a rokon részéről már felmerült az igény…

CSH: Milyen formációban láthat a közönség és hol lépsz fel a következő hónapokban?

KO: Új popdalokon dolgozom Pálinkás Tamás zeneszerző, szövegíró producerrel, az első közös munkánk decemberben debütált a Petőfi Rádióban és hallható is azóta, hamarosan új dallal rukkolok elő, tervezünk klippet, és önálló pop koncerteket is. A jazz quartettel, január 21-én, a gyulai Várszínház kamaratermében lépek fel. 

Kozma Orsiról bővebben ITT és ITT olvashattok