Valódi bababarát szállások? Igen! – Interjú az ötletgazdával

Milyen jó volna más szülők visszajelzései alapján keresni szálláshelyet, mikor a gyerekekkel nyaralni készülünk, nemde? A Bababarát Szállások projekt éppen ennek ad teret. Az ötletgazdával, Boros Diánával beszélgettünk, aki maga is édesanya.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
baba
2017. szeptember 01. Jusztné Vincze Szabina

Mesélj kicsit magadról! Honnan jött az oldal ötlete? 

Az utóbbi 10 évben több Hiltonnál (Hilton Vienna, Hilton Vienna Plaza, Hilton Milan) illetve a berlini Waldorf Astoriában is dolgoztam. Nem csak a saját részlegem vezetéséért voltam felelős, de többek között a szálloda belső és online értékelése, s a rájuk való reagálás is a feladatkörömbe tartozott, ahogy a különböző online portálokon posztolt értékelésekkel való munka, a kapcsolattartás, a vendégek véleményeinek, kritikáinak megválaszolása, feldolgozása és továbbítása. Manager on Duty-ként pedig az egész szálloda zökkenőmentes működéséért is rendszeresen felelős voltam.

Ez a szállodai múlt, saját anyaságom és másfél éves kislányom, Léna inspirált abban, hogy elindítsam a Bababarát Szállások projektet. Úgy látom, hogy a kisbabás családokat még mindig sokszor éri csalódás, amikor a helyszínen szembesülnek azzal, hogy az adott szálloda ajánlata nem a valóságot tükrözi, gyakran eszközbeli, minőségbeli hiányosságok vannak. Hiszen bármelyik szálláshely kiteheti a bababarát jelzőt, de nem feltétlenül jelenti ez azt, hogy valóban megfelel a kisgyerekes családok igényeinek. Ez igazából nem jó a családoknak sem, a szállodáknak sem.

Miben nyújt újat az oldalad a többi hasonlóhoz képest? Mit tudsz nyújtani a családoknak, és mit a szálláshelyeknek? 

A Bababarát Szállások projektem a 0-6 éves gyermekek szüleit célozza meg, nekik nyújt segítséget a tájékozódásban, a tökéletes szálláshely kiválasztásában személyes élménybeszámolók alapján. A Facebook blogon hasznos információkat, érdekességeket, szórakoztató tartalmakat olvashatnak a követők, a hozzá tartozó zárt csoportban élménybeszámolókat osztanak meg egymással a szülők, és a most készülő weboldal fő specializációja a szálláshelyek rangsorolása lesz.

A Bababarát Szállások alulról építkezik, közvetlen, napi kapcsolatban vagyok az anyukákkal, és saját magam is közéjük tartozom. Több kisbabás Facebook csoportot is alapítottam, melyek több ezer fős fórumok, így lehetőségem van információk megosztására és a családokkal való kommunikációra, véleménykutatásra. Hiszem, hogy a saját, személyes tapasztalatok megosztása nagyon fontos aspektus, mivel a szülők a legkritikusabbak, ha gyermekük jólétéről van szó. Fontos, hogy Facebook profillal regisztrált édesanyák és édesapák véleményéről van szó, nem arc nélküli vegyes korosztály élményei alapján kerülnek a szállodák különböző besorolási helyre.

Mi biztosítja az objektív megítélést?

Egy több pontból álló, részletesen kidolgozott kérdőív, illetve lista alapján fogom saját élménybeszámolóimat összeállítani, a rangsorolás pedig kizárólag az értékelést posztoló szülők véleményét tükrözi. Anyaként és szakmabeliként a legjobb tudásom szerint értékelem majd a szálláshelyeket. Az értékelések pedig regisztrációhoz kötöttek a Bababarát Szállások zárt Facebook csoportban és a weboldalon is.

 Milyen eredményeket értél el eddig? 

A Bababarát Szállások blogját már több mint 2300-an követik, a hozzá tartozó zárt csoportban pedig 9000 kisbabás szülő olvashat és írhat élménybeszámolókat. A weboldal – melyen rengeteg információt kaphatnak a szülők, és a szálláshelyek rangsorolására is lesz lehetőség – hamarosan szintén elkészül. A szállodák tesztelése már folyamatban van, reméljük, hogy sok szálloda szeretné majd kiérdemelni a Bababarát Szállások címet, és csatlakozni a kezdeményezéshez.

A szálláshelyek bemutatásra kerülnek részünkről is egy átfogó elemzéssel, ami bemutatja a szálláshely bababarát oldalát, képekkel, élményekkel, tapasztalatokkal. A szülőknek átláthatóságot, a szobafoglalás megkönnyítését, a szállásoknak fejlődési lehetőséget és ismertségük növelését biztosítjuk. Azon dolgozunk a háttérben, hogy legjobb tudásuk szerint kielégítsük mind a szülők, mind a szálláshelyek igényeit. A kisbabás turizmus fellendítése és a családok elégedettsége a szívügyünk.