Gyors bableves
A gyors megoldásokhoz időnként jól jönnek a zöldségkonzervek. A gyorsaság titka még abban áll, hogy a zöldségeket apróra vágjuk, így gyorsabban megfőnek. Igazi egytálétel, hideg napokra.
Hozzávalók:
30 dkg vörösbab konzerv
3 db burgonya
2 közepes szál répa
1 közepes fej vöröshagyma
20 dkg parasztkolbász
babérlevél, só, bors, majoránna
1 duci gerezd fokhagyma
1 marék bolti csipetke
3 evőkanál olaj
Tálaláshoz:
tejföl
friss petrezselyemzöld
kenyér
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A kolbászról lehúzzuk a héját, és karikákra vágjuk. A répát megpucoljuk, és zöldségszeletelőn vékonyra szeleteljük. A burgonyákat megtisztítjuk és apró kockára aprítjuk fel. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és enyhén átsütjük a kolbászt. A kolbászos alapon megforgatjuk a burgonyát és a répát. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A fokhagymát megpucolva egészben tesszük bele.Ha burgonya és a répa megfő, hozzáadjuk a lecsepegtetett babkonzervet és a csipetkét. 5-10 percig főzzük még, ameddig a csipetke megpuhul. Ha kell, pótoljuk a vizet.