Gyors bableves

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. szerkesztő

A gyors megoldásokhoz időnként jól jönnek a zöldségkonzervek. A gyorsaság titka még abban áll, hogy a zöldségeket apróra vágjuk, így gyorsabban megfőnek. Igazi egytálétel, hideg napokra.

Hozzávalók:

 

30 dkg vörösbab konzerv 
3 db burgonya 
2 közepes szál répa 
1 közepes fej vöröshagyma 
20 dkg parasztkolbász 
babérlevél, só, bors, majoránna 
1 duci gerezd fokhagyma 
1 marék bolti csipetke 
3 evőkanál olaj

Tálaláshoz:

tejföl

friss petrezselyemzöld

kenyér

 

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A kolbászról lehúzzuk a héját, és karikákra vágjuk. A répát megpucoljuk, és zöldségszeletelőn vékonyra szeleteljük. A burgonyákat megtisztítjuk és apró kockára aprítjuk fel. Olajon üvegesre pároljuk a hagymát, és enyhén átsütjük a kolbászt. A kolbászos alapon megforgatjuk a burgonyát és a répát. Felöntjük vízzel, fűszerezzük. A fokhagymát megpucolva egészben tesszük bele.Ha burgonya és a répa megfő, hozzáadjuk a lecsepegtetett babkonzervet és a csipetkét. 5-10 percig főzzük még, ameddig a csipetke megpuhul. Ha kell, pótoljuk a vizet.