10 dolog, amit az abortuszpártiak nem értenek meg

Attól, hogy a magzat az édesanyja testében van, nem jelenti azt, hogy ő az édesanyja testét képezi, és még kilenc dolog, amit az abortuszpártiak nem értenek meg.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
abortusz
2013. október 07. szabo.daniel

Attól, hogy a magzat az édesanyja testében van, nem jelenti azt, hogy ő az édesanyja testét képezi, és még kilenc dolog, amit az abortuszpártiak nem értenek meg.


1.    Nem a választás lehetősége a lényeg, hanem az abortusz
Milyen választásról beszélünk? Semmiképp nem arról, hogy valaki választ aközött, hogy felneveli a gyerekét, vagy sem, illetve megszüli és aztán örökbe adja, vagy sem. Ha valaki azt vallja, hogy meg kell hagyni a választás szabadságát abortusz-kérdésben, akkor az illető abortuszpárti.

2. Az abortusz igenis fájdalmat okoz a nőknek
Komoly hiba úgy tenni, mintha az abortusz nem lenne fájdalmas és nehéz döntés a legtöbb nő számára.

3. Azt, hogy egy magzat még csak a fejlődés egy korai szintjén van, nem teszi őt kevésbé értékessé a már megszületett gyermekeknél
Gondoljunk csak azokra az emberekre, akik valamiért kevesebbre képesek, mint mások. Ők talán kevesebbet érnek és nem érdemlik meg a jogot az élethez?

4. A méret sem határozza meg az értékesség fokát
Teljesen mindegy, hogy egy mogyorónyi magzatról, vagy a világ legmagasabb emberéről beszélünk. Ami értékessé tesz mindannyiunkat, az az emberi minőségünk. Minden egyes ember megérdemli, hogy ugyanolyan joga legyen az élethez, mint másoknak.

5. Attól, hogy a magzat az édesanyja testében van, nem jelenti azt, hogy ő az édesanyja testét képezi
A fenti mondat nyilvánvalóságáról nem is kellene beszélni, mégis: nagyon sok abortuszpárti úgy véli, a nőknek joga van “saját testükkel és méhükkel rendelkezük”, s nem zavarja őket a tény, hogy a magzat nem az ő testük!

6. A férfiaknak joguk van abortuszellenesnek lenniük
A nők sokszor felháborodnak, ha kizárólag nemük miatt definiálják őket valamilyen témában. Ez azonban a férfiakra is igaz, s semmiképp nem szabad kizárni a férfiakat az abortusz-vitából: nekik ezzel kapcsolatban éppúgy lehet véleményük is, mint bármilyen más területen.

7. A nők igenis elég erősek ahhoz, hogy megszüljék és felneveljék a gyerekeiket
Az abortuszpártiak gyakran hangoztatják, hogy bízni kell abban, hogy a nők képesek “saját testükkel kapcsolatban” meghozni a megfelelő döntést. Azt már tudjuk, miért is nem az ő testükről van szó, de fordítsuk meg a dolgot: nem kellene abban bízni inkább, hogy a nők elég erősek ahhoz, hogy a nehéz körülmények ellenére képesek legyenek gondoskodni a gyermekeikről? Könnyű azt mondani, hogy “Ez a te döntésed, én nem avatkozom bele.” Hiszen, ha egy nőnek azt javasoljuk, szülje meg a gyermekét, akkor segítenünk kell neki a nehéz helyzetben. De ha hiszünk a nők erejében, ezt kell tennünk.

8. A gyerekekért érdemes áldozatot hozni
Igen, lehet, hogy el kell halasztania főiskolai képzést, ha megszülöd ezt a gyereket. Nehéz lesz kijönni abból a kevés pénzből. Embert próbáló folyamat alkalmazkodni az új helyzethez, anyává válni és kielégíteni a baba igényeit. De minden egyes kisbaba megéri az áldozatot. Ha véget vetsz életének, nem fog újra bekopogni az életedbe. Ő egyszeri és megismételhetetlen.

9. Az élet nem csak “rólam” szól
Nem állítjuk, hogy minden abortuszpárti ember önző. Ugyanakkor tény, hogy előszeretettel beszélnek a nő választásáról, a nő testéről, a nő életéről. Az abortusz viszont nem csak a nőről szól, hiszen itt ártatlan és kiszolgáltatott emberek meggyilkolásáról van szó. És úgy beállítani az abortuszt, mint ha ott csupán annyiról lenne szó, hogy a nő jogai sérülnek, ha nem vetetheti el a gyerekét, az az önzőség netovábbja.

10. A nőknek nem jár különleges bánásmód, ami lehetővé teszi, hogy megöljék a gyerekeiket
Először is nem beszélhetünk olyan jogról, ami ezt engedélyezi. Vagy legalábbis nem kellene, hogy létezzen ilyen jog. Másodszor, miféle emberek vagyunk, ha úgy akarunk erősek és jogaikat gyakorlóknak látszani, ha megöljük a gyerekeinket? Nem! Nőként azért vagyok erős, mert képes vagyok részt venni abban, hogy életet adok a gyermekemnek
Forrás: Lifesitenews