5 ok, amiért többet kéne utaznotok

Nem kell egzotikus helyekre gondolni, egy belföldi kirándulás is pont megfelel a célnak: a gyerekek nemcsak boldogabbak, de okosabbak is lesznek egy-egy utazástól.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
boldogság
2019. január 03. Babaszoba

1. Inkább utazásra költs, mint játékokra

Ahelyett, hogy újabb és újabb drága játékokat vennél, amiket a gyerek egy hét múlva megun, fektesd a pénzed utazásba. “A családi együttléteket a gyerekek minden pillanatban értékelik és elraktározzák az emlékezetükben. Tehát, ha pénzt akarsz költeni valamire, akkor elég világos, hogy melyik opciót válaszd” – mondta Oliver James pszichológus a The Telegraphnak.
A drága játékok, mint például a különféle digitális kütyük inkább elszigetelik a családtagokat egymástól, mintsem együttlétet adnának. Az utazás, kirándulás viszont közelebb hozza az embereket egymáshoz. Emlékeket és együtt töltött időt jelent.

2. Az utazás jót tesz a gyermek fejlődésének

“Kevésbé ismert, hogy az utazás serkenti az agyfejlődést a gyermekeknél” – mondta Dr. Margot Sunderland, gyermek-pszichoterapeuta.
Akár kirándulásról, akár a természetben eltöltött időről vagy városlátogatásról beszélünk, olyan agyi területek aktiválódnak, amelyeket otthoni körülmények között nem használunk, ilyen a kognitív működésért vagy a szociális intelligenciáért felelős terület.

3. Segíti a stressz oldását

Mind a szülőknek, mind a gyerekeknek szükségük van arra, hogy a mindennapi nyomás alól kikerüljenek rövidebb-hosszabb időszakokra. Egy 2015-ös felmérés szerint, 754, 8-14 éves gyerekből 79 százalék mondta azt, hogy rendszeresen tapasztal stresszt.
A bejegyzés folytatásához kattints.