7 étel, amitől rossz lesz a kedved

A túl sok cukor, ízfokozó, és transz-zsírsav bárkiből képes depressziós és hisztis Hulkot csinálni.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
étel
2017. augusztus 02. Dívány

A többek között a hangulatunkat is befolyásoló szerotonin 90 százalékát a gyomor-bél rendszer állítja elő, nem csoda tehát, hogy a szerotonin termelésre is hatással van az, amit megeszünk. A Purewow a témáról könyvet is írt Rachel Kelly segítségével összeállított egy rövid listát, ami olyan ételekből és italokból áll, amelyek a hangulatunkra is rossz hatással vannak.

Diétás italok

A sok diétás ital mesterséges édesítőszerben, az aszpartámban megtalálható aminosav, a fenil-alanin bizonyos kutatások szerint akadályozza a szerotonin termelést a szervezetben, vagy legalábbis az egerek szervezetében. A Purewow szerint ajánlott tehát a diétás kólák helyett inkább tea vagy kávéfogyasztással felpörgetnie magát annak, aki e célból tévedt a diétás italok közelébe.

Zabpelyhek, müzliszeletek

Hála istennek a Purewow szerint sincs szükség a zabpelyhek teljes bojkottjára, fontos ugyanakkor kiemelni, hogy sok ilyen első ránézésre az egészség bástyájának tűnő termék rengeteg cukrot is tartalmaz. Ha pedig egy-egy ilyen termék adagonként 8 grammnál is több cukrot tartalmaz, az azzal jár, hogy a hirtelen jött energia löketet kisvártatva a vércukorszint szintén hirtelen megzuhanása követi majd, ami bizonyos stressz hormonok termelődéséhez, és drasztikus hangulatváltozásokhoz vezethet.

Előrecsomagolt édességek

Ez esetben nem a fehér halálról van szó, hisz a cukrászdák és pékségek kínálta édességek is tengernyi cukrot tartalmaznak A bolti édességek viszont több fronton is támadást indítanak az emberi szervezet ellen: az ilyen édességekben gyakran megtalálható mesterséges színezőanyagok ugyanis figyelemzavart és hiperaktivitást is okozhatnak, ráadásul főleg a színes/cukros csodákhoz mágnesként tapadó gyerekekre jelentenek veszélyt.

A cikk ide kattintva folytatódik.