7 jó tanács, hogy kismamaként is jól aludj

Összegyűjtöttünk néhány tippet, ami segíthet abban, hogy pihentetőbb legyen az alvás a 9 hónap alatt.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
kismama
2017. március 05. Babaszoba

Tippek a jó alváshoz:

 1. Pózválasztó
Időigényes kísérletezés, de megéri. A pocakod miatt teszteld az oldalt fekvést, illetve azt, hogy nem jobb-e, ha felhúzod a térded. A kicsi fekvése, elhelyezkedése is meghatározó abból a szempontból, hogy melyik póz kényelmes.
2. A párnák dicsérete
Legyen az a szoptatós párna, amit a lábad közé fogsz, vagy egyszerű vánkos, esetleg ék alakú, amivel oldalt fekve a hátadat támasztod, gyűjts magad mellé többet is, hogy a tökéletes tartás meglegyen. Adott esetben az is elég, ha csak az egyik (a felhúzott, felül elhelyezkedő) lábad alá párnázol, miközben az oldaladon fekszel, s a másik lábad nyújtva marad. Ez különösen akkor segít sokat, amikor az ízületek megkezdik a fájdalmas felkészülést a szülésre. – a csípőtájék “fellazul”, hogy könnyebben utat tudjon engedni a babának.
3. Tányérmustra
A jó alvás titka a kiegyensúlyozott és okos esti étkezés. A túl nehéz, fűszeres, zsíros fogások rendre elűzik az álmot, a gyomorégés meg olykor ezek nélkül is kínoz. Ehhez jön még a gyakori pisilés, ezért ne igyál este nagy adag folyadékot, mert magaddal szúrsz ki.
4. Lassulj be!
A koffein nem a barátod, de legalábbis délután és este szinte biztosan jobb száműzni. A kávéfogyasztás terhesség alatti létjogosultságáról egyébként is megoszlanak a vélemények. Ha fel akarsz frissülni, fogyassz inkább fekete teát vagy koffeinmentes kávét. Utóbbiban is van némi koffein, s ez a szerény mennyiség egy kismamának épp elég is.
5. Görcsoldásra fel!
A lábikragörcs kegyetlenül szétbombázhatja az éjjelt, a hajnalt és a reggeleket. Figyelj a kálcium- és magnéziumbevitelre, az orvosoddal egyeztetett mennyiségben, igyekezz mind többet mozogni napközben (ne lefekvés előtt!), és igyál eleget napközben!
A cikk ITT folytatódik