Megmentheti a koraszülött babákat az anyatej

Egy koraszülöttnél életbe vágó fontosságú lehet, hogy anyatejjel táplálják-e, az anya számára pedig a szoptatás és a fejés az egyik legfontosabb módja, hogy hozzájáruljon a kisbaba egészséges fejlődéséhez - egyebek mellett ez hangzott el a Szoptatásért Magyar Egyesület által szervezett hétvégi debreceni konferencián, melynek fő témája a speciális igényű csecsemők szoptatása volt - írja a csalad.hu.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
koraszülött
2018. április 10. csalad.hu

Orvosok, védőnők, gyógytornászok és más szakmabeliek adtak elő többek között az ikercsecsemők, a koraszülöttek, a genetikai betegségekkel született gyermekek táplálásáról, szoptatásuk jelentőségéről. A résztvevők elsősorban laktációs tanácsadók, valamint orvosok, szakdolgozók, védőnők voltak.

Előadást hallgathattak meg az érdeklődők arról, hogy a születés utáni első három évben mennyire nagy jelentősége van a táplálkozásnak. Ugyanis ebben az időszakban különösen fontos, hogy milyen hatások érik a testet: a legújabb kutatások alátámasztják, hogy ezek a tényezők olyan visszafordíthatatlan genetikai változásokat idéznek elő, amelyek a következő generációkra is hatással lehetnek.

A konferencián mások mellett szó volt a kenguru módszer előnyeiről, a szájpadhasadékos újszülöttek szoptatásának lehetőségeiről, a genetikai rendellenességgel született csecsemők táplálásáról, az arc ízületi- és izomeltéréseinek szoptatásra gyakorolt hatásáról és kezeléséről, az idegrendszeri éretlenség és a szoptatás kapcsolatáról, az ikrek szoptatásának támogatásáról, valamint a táplálékallergiákról.

A bejegyzés itt folytatódik.