A gyakorlati tudásra fókuszál a Fiatal Tehetség Program

A gyakorlati tudás átadására fókuszálnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjában – mondta Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. május 23. Csontos Dóra

A gyakorlati tudás átadására fókuszálnak a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Fiatal Tehetség Programjában – mondta Constantinovits Milán, a program szakmai vezetője vasárnap az M1 aktuális csatornán.


Hozzátette: a felső tagozatos diákok az ősszel induló, a hagyományos oktatást kiegészítő képzés keretében minden második szombaton reggel 9 és délután 5 között játékos, gyakorlatközpontú tréningen vehetnek részt. Itt nem a lexikális, hanem a tapasztalati tudás átadására fókuszálnak, egyebek mellett mentőállomásra látogatnak, újraélesztési gyakorlatban vehetnek részt, és fejlesztik a környezeti tudatosságot is – ismertette a programvezető.

Elmondása szerint a résztvevők kiválasztása többkörös folyamat, a szülők jelentkeznek a gyerekek nevében, akik ősszel egy válogatón vehetnek részt. Itt azokat a gyerekeket keresik, akik képesek nyitottan hozzáállni a legkülönbözőbb képzési területekhez – mondta a szakmai vezető. Kitért arra is, hogy a Fiatal Tehetség Programot a Magyar Nemzeti Bank alapítványai támogatják.

Elmondta, a MCC teljes képzési rendszert hozott létre, egy másik, középiskolásoknak szóló programja már több éve fut, amelynél június 12-e a jelentkezési határidő. A rendszer nyitott felfelé, aki most bekerül a képzésbe, folytathatja a középiskolában és később az egyetemen is. Ezzel egy élethosszig tartó tanulást biztosító alumni közösség tagjai lehetnek a diákok – tette hozzá.

Az MCC korábban közölte, hogy az ősztől már Budapesten is be lehet kapcsolódni a miskolci, szolnoki, pécsi és veszprémi helyszínek mellett a Fiatal Tehetség Programba. A képzés minden tanévben városonként 25-25 résztvevővel indul, így az idén szeptemberben a budapesti helyszínnel bővülve már összesen 225 tehetséges diák vesz részt a képzési rendszerben.