A gyerekvállalás nem mindig elhatározás kérdése!

Nagyon egyszerűen megbélyegzünk gyermekteleneket, akiket nem ismerünk, és akiknél csak a felszínt látjuk, hogy: „karrierista, félti a jó alakját, soha nem nő be a feje lágya…” Sokszor - talán nem is sejtjük milyen gyakran - azonban nem a testi szépség féltése, pláne nem a karrier megóvása a gátló tényező ezeknél a nőknél. Egyszerűen nem jön össze a várva várt gyermek. Ismert emberek vallottak a nehézségeikről.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
egészség és lélek
2016. március 21. Vajda Boglárka

Nagyon egyszerűen megbélyegzünk gyermekteleneket, akiket nem ismerünk, és akiknél csak a felszínt látjuk, hogy: „karrierista, félti a jó alakját, soha nem nő be a feje lágya…” Sokszor – talán nem is sejtjük milyen gyakran – azonban nem a testi szépség féltése, pláne nem a karrier megóvása a gátló tényező ezeknél a nőknél. Egyszerűen nem jön össze a várva várt gyermek. Ismert emberek vallottak a nehézségeikről.


(forrás: facebook.com)

CHRISSY TEIGEN modell

Férjével, John Legend énekessel első gyermekük érkezését várják. A házaspár sokat küzdött a fogantatásért: 5 év alatt azonban számos vetélésen van túl.

Chrissy:„Én sosem kíváncsiskodnék, senkitől se kérdezném, hogy ‘Na és mikor jön a baba?’. Senki nem tudhatja, min megy keresztül az adott pár! John és én sok mindenen vagyunk túl. Már öt-hat éve gyerekünk lenne, ha azonnal összejött volna.”

(forrás: facebook.com)

HUGH JACKMAN és felesége, Deborah Lee Furness

Két örökbefogadott gyerekük van, Oscar és Ava.

Jackman: „Deb és én mindig szerettünk volna örökbe fogadni gyerekeket, saját, biológiai gyermeket is terveztünk, de akárhogy próbálkoztunk, nem sikerült. Számos lombikprogramot csináltunk végig, de Deb többször elvetélt. Nem volt könnyű. Az ember ilyenkor gyászfolyamaton megy keresztül. Amikor úgy éreztük, elég volt, akkor az örökbefogadást választottuk.”

(forrás:facebook.com)

MARK ZUCKERBERG és felesége

Mark felesége is több vetélésen esett át, mielőtt megszületett volna a kislányuk, Max. A Facebook-alapító saját Facebook-oldalán osztotta meg a saját történetét.

Zuckerberg: „A legtöbben nem beszélnek a vetélésről, mert félnek, hogy a környezetük eltávolodik tőlük vagy kritikát fogalmaz meg – mintha sérültek lennének vagy tettek volna valamit, ami ezt okozta. Így hát az ember ilyenkor magányosan próbálja feldolgozni a történteket. Amikor elkezdtünk erről beszélni a barátainkkal, ráébredtünk, milyen gyakran történik ilyesmi.” 

(forrás: facebook.com)

BEYONCÉ

Egyszer elmesélte, hogy miért csak később hozta nyilvánosságra várandósságát Blue Ivy-val.

Beyonce: „Először két évvel ezelőtt voltam várandós, és hallottam a magzatom szívdobogását, ami a legszebb zene volt, amit addigi életemben hallottam. Nevek között válogattam, elképzeltem a gyermekemet. Aztán New Yorkba mentem kontrollra – és nem volt szívhangja a gyermekemnek. Bementem a stúdióba és megírtam életem legszomorúbb dalát. Ez volt az első dal, amit írtam arra az albumra és számomra a legjobb terápia volt, mert ez volt a legszomorúbb dolog, amin valaha keresztülmentem.” 

(forrás: facebook.com)

NICOLE KIDMAN

Amikor Tom Cruise felesége volt, már akkor is többször elvetélt. A tragédiák után fogadták örökbe két gyermeküket, Bellát és Connort. Most már Keith Urban countryénekessel él együtt és két kislányt nevelnek.

Kidman: „Nem akarom részletezni, mi mindenen vagyok túl, de sosem volt könnyű számomra”

(forrás: facebook.com)

COURTENEY COX

Kislányának születését több vetélés előzte meg.

Cox:„Emlékszem, amikor alig valamivel az egyik vetélésem után Rachelnek megszületett a kisbabája – mesélte. – Majdnem ugyanakkor volt. Istenem, szörnyű emlék, hogy muszáj volt kedvesnek és jókedvűnek mutatkozni, pedig belül haldokoltam.”