A körte 7 jótékony hatása – Igazi szuperétel ez az őszi gyümölcs!

Bevallom őszintén, a körte nem tartozik a kedvenc gyümölcseim közé - ne kérdezzétek, hogy miért. Amikor azonban elolvastam, milyen jótékony hatásai vannak, elhatároztam: mostantól sokkal, de sokkal többet fogok belőle enni. Győződj meg te is arról, mennyire egészséges. Részletek a cikkben!

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
allergia
2016. szeptember 26. Csontos Dóra

Bevallom őszintén, a körte nem tartozik a kedvenc gyümölcseim közé – ne kérdezzétek, hogy miért. Amikor azonban elolvastam, milyen jótékony hatásai vannak, elhatároztam: mostantól sokkal, de sokkal többet fogok belőle enni. Győződj meg te is arról, mennyire egészséges. Részletek a cikkben!


Harcol a rák ellen

A körtében rengeteg C-és K-vitamin rejlik, de egy ásványi anyagban, a rézben is bővelkedik – ennek köszönhetően antioxidánsként harcol a káros szabadgyökök, így a rák kialakulása ellen. Egy darab körte a napi szükséges C-vitamin mennyiségének 11, a réznek pedig 9%-át tartalmazza, úgyhogy hajrá, edd, amikor csak tudod!

Óvja a szívet

A körte nagyon rostdús gyümölcs, ami kifejezetten jót tesz a szívnek. Kutatások kimutatták, hogy a rost csökkenti a koleszterinszintet azzal, hogy megköti az epesavat, és kihajtja a szervezetből.

Szakértők még arról is meg vannak győződve, hogy a körte rendszeres fogyasztásával 50%-kal csökken a stroke esélye. A szívet egyébként még azért is óvja, mert kvercetin van benne, ami mérsékli a vérnyomást.

Nem vált ki allergiás reakciót

Bár még csak néhány tanulmány született a témában, több tudós is egyetért, hogy a körte hipoallergén, vagyis a fogyasztása nem okoz allergiás reakciókat. Szülők, figyelem: a körtét akár csecsemőknek is adhatjátok, mert nagyon biztonságos!

A cikk még nem ért véget. Olvass tovább!